Каракачанов не поиска оставката на Симеонов, той спази обещанието си и не я подаде

„Една оставка в момента означава да съборим правителството. Ако изгоним НФСБ от управлението какво очаква правителството? Трябва да разчитаме на Марешки. Това не е решение, това означава БСП и ДПС да се върнат на власт“. Това коментира председателят на ВМРО и съпредседател на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов след заседание коалиционния съвет, на което не присъстваха Волен Сидеров и представители на „Атака“.

„Както не подкрепяме смяната на Сидеров от поста председател на ПГ, така не подкрепяме и оставката на Симеонов от поста вицепремиер“, каза Каракачанов.

„Стигнахме до извода, че г-н Симеонов трябва да внимава как говори. За мен е много по-важно това какво правим. Правителството си е свършило работата, осигурили сме 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Аз не бих го казал по този начин и бих използвал други изразни средства. Но пак казвам, че за мен оставката на един вицепремиер не е решение. Това означава сваляне на правителството“, подчерта Каракачанов.

„Не примемам обвиненията, че сме си замълчали“, коментира лидерът на ВМРО обвиненията от страна на „Атака“, че войводите не са реагирали на искането на НФСБ за сваляне на доверието от Волен Сидеров и на настояването на атакистите за оставка на вицепремиера Симеонов.

Според него протестът на майките на деца с увреждания е бил политически още от самото начало.

„Както не подкрепихме искането за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група, така и не приемаме искането за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер. От 6-7 месеца коалицията на практика не функционираше. Оттук нататък решението е едно. Който иска да работи – да остава в коалицията“, заяви Каракачанов.

Валери Симеонов на свой ред заяви, че не може да има нищо общо между свалянето на доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група и искането за неговата оставка като вицепремиер.

„Ясно е, че не съм казал нито дума срещу децата. Валери Симеонов не е изрод, има инвалид у дома си. Съвсем не е това смисъла“, обясни Симеонов и дабови, че нямало за какво да се извинява.

„Аз не съм звяр, аз много добре виждам какви са децата. Упрекът ми беше срещу майките, които ги извеждат по площадите“, каза лидерът на НФСБ.

„Коалицията е съставена за общо участие в парламентарни избори за 44 НС. Тя ще съществува, докато съществува това споразумение а то не е нарушено, въпреки че има сериозни разминавания“, посочи Симеонов.

Видео от брифинга: ТУК


image0 (9K)