Каракачанов: Категорично сме против заселване на мигранти в обезлюдените райони

„Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ са категорично против инициативата на Националното сдружение на общините в България, според която с пари от Брюксел трайно да бъдат заселвани нелегални мигранти в онези места в България, където населението трайно намалява.

Това заяви Красимир Каракачанов на пресконференция във Варна.

Според него по този начин да се обърне демографския и етническия баланс в тези райони би било престъпление спрямо бъдещите поколения българи. България трябва да има ясна политика за отблъскване и недопускане на нелегалната миграция на своя територия и на територията на ЕС, категоричен е той. По думите мигрантската вълна е на път да промени драстично демографския, културния и религиозния баланс в Европа. България може да противостои на това, като замрази изпълнението на Дъблинския регламент и спре всякакви сделки с Брюксел. Националната сигурност, отблъскване на вълната от нашественици, неоснователно определяни като бежанци, затваряне на границите и репатриране на всеки, стъпил на наша земя – това са и основните акценти в политиката на кандидатите на „Обединените патриоти“ за президент и вицепрезидент Красимир Каракачанов и Явор Нотев, стана ясно още на срещата с медиите в морския град.

Патриотите се обявиха и за затягане на механизмите за придобиване на българско гражданство. Според тях всички потомци на етнически българи в Украйна, Молдова и Западните покрайнини трябва да получат такова в рамките на 6-месечния срок след подаване на заявление. Но тези условия не би трябвало да се прилагат при изселниците ни в съседна Турция, а икономическият праг за инвестиции срещу български паспорт да е много над сега спряганите 300 хил. евро, и то вложени не в имоти, а в реално предприемачество. Друга заявка, която направиха патриотите, е за настояване пред Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде отнет лицензът на ЧЕЗ за ТЕЦ – Варна. И като следваща стъпка – да се задейства процедурата в Закона за енергетика за принудително прехвърляне на собствеността. Аргументите са свързани с обстоятелството, че повече от година електроцентралата не работи и ЧЕЗ не изпълнява задълженията си към енергийната система на страната, каза Каракачанов. В пресконференцията участваха представители на НФСБ, АТАКА и ВМРО, както и народният представител от ПФ Искрен Веселинов

Мнението на БСП по въпроса вижте ТУК


image0 (9K)