Каракачанов за ромските разпри в Ихтиман: Със закон трябва да се каже, че полицаят е непикосновен!

С Валери Симеонов не били говорили седмица и затова лидерът на НФСБ казал непремерени неща за Истанбулската конвенция. „Нещата се решават с диалог“, за пореден път се опита да скрие гафа на колегата си по коалиция и в правителството Каракачанов.

[ad id=“263680″]

Като силов вицепремиер Красимир Каракачанов коментира случая в Ихтиман, където роми биха полицаи. „Крайно време е да опишем в закона какво означава неприкосновеност на полицая. Какво означава да се нападат полицаи“, категоричен бе Каракачанов в студиото на „Лице в лице“ по бТВ.

„Ако една част от населението смята, че може да напада полицаи, защото може да им се размине, защото били от друг някакъв етнос“, възмути се Красимир Каракачанов. „Трябва да е ясно, че нямаш право да пипаш полицая с пръст. На полицая трябва да му се даде самочувствието да се защитава“, подчерта той.

Каракачанов отговори и на въпроси, свързани с предложенията за възстановяване на българско гражданство на изселници, които са се отказали от българско гражданство. Той обърна внимание, че става дума за около един милион души. „Това е претенцията, хората, които са се изселвали през 50-те години в голямата си част не са живи“, каза Каракачанов.

„Нямаме нужда някой някъде другаде да гласува вместо българските граждани. Целта на законопроекта за връщане на българското гражданство цели точно това. Но трябва да е ясно, че става въпрос за хора, напуснали България доброволно, според изселническите спогодби. Те доброволно са решили да се откажат от българското си гражданство и са поискали да живеят в Турция. Става дума за 1 милион души. Става дума не само за тях, но и за техните наследници“, подчерта Каракачанов.

[ad id=“218001″]

„Те биха могли да бъдат „трета политическа колона“ на Ердоган. Видяхте на предишните избори автобусите, организацията и т.н. В Турция изборите бяха контролирани. Няма нужда по този начин да разваляме добрите отношения, които сме изградили с Турция“, заяви още той.

Каракачанов коментира и темата за „Истанбулскака конвенция“, която предизвика раздор в управляващата коалиция.

Лидерът на ВМРО отново заяви, че „колегата Симеонов не е разбрал за какво става дума“. „Референдумът за конвенцията го поиска БСП. И тъй като става въпрос за една конвенция, която е част от една политика за налагане на нови отношения в обществото, за измисляне на разни полове, аз предложи българинът веднъж завинаги да се произнесе по темата – подкрепя ли еднополовите бракове, т.нар. джендър образование, признаването на трети пол на базата на някаква социална роля на пола. Така че господин Симеонов явно не ме е разбрал и беше редно да ме попита какво имам предвид“, коментира Каракачанов.

[ad id=“218548″]

„Не можем да заменяме биологичния пол, предопределен с раждането на човека, с някакви социални роли на пола, не можем да си измисляме трети, четвърти пол, да стигаме до абсурда, че децата до 13-годишна възраст да не са определяни като момчета и момичета, за за можели сами да се определят… Когато Европа и България са ударени от демографската криза, когато Европа е заплашена от радикалния ислям, ние да се занимаваме с подобни „ценности“, изтъкна той.

Каракачанов призна, че от една седмица не си е говорил с Валери Симеонов, но че нещата трябва да се решат с диалог.

 


image0 (9K)