Каракачанов за ромите: Правиш 8-9 деца, пишеш едните глухонеми, другите болни, лъжеш държавата. Докога?!

„Правиш 8-9 деца, пишеш ги едните глухонеми, другите ги пишеш болни от бронхиална астма, третото го пишеш болно от епилепсия, вземаш по 300-350 лева на дете, вземаш детски надбавки на месец, вземаш помощи за трайно безработни, че ти нямаш никакъв интерес да работиш, никакъв интерес, защото лъжеш държавата. Това докога държавата ще го стимулира? Отговарям – не може повече да го стимулира“. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ефира на БНТ по повод концепцията си за интеграция на ромите.

По думите му, концепцията цели да има механизми всички да спазват законите. Каракачанов обясни, че репресия има, но тя не е насочена към ромите, а към социалните структури, които позволяват да не се спазват законите.

„Това, което са получили безплатно от общината, те го разрушават, не се грижат за него. Ние предлагаме простичко, когато има програма за строеж на социални жилища, ти предварително си определил семействата, които ще се настанят там, да бъдат добри, членовете на това семейство, които са пълнолетни и са безработни, да отиде и да участва в строителството на това жилище“, обясни Красимир Каракачанов.


image0 (9K)