Каракачанов за ДОСТ: „Време е за пълно разследване и забрана на тази партия“

Делегация на ДОСТ, начело с председателя Лютви Местан, е била приета от турския президент.
„Какво още трябва да направи Лютви Местан, за да стане ясно, че открито обслужва интересите на чужда държава, попита кандидатът за президент, издигнат от коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, Красимир Каракачанов в страницата си в социалната мрежа.

Време е за пълно разследване и забрана на тази партия, категоричен е Красимир Каракачанов.

От партийната страница на ДОСТ става ясно, че са присъствали народни представители от управляващата партия в Турция, както и говорител на Ердоган, но не става ясно какво са обсъждали, какви ангажименти са поели уж българските политици към турския президент, уточнява Каракачанов.

„Очевидно е едно – партията на Местан се чувства у дома си в турската столица, която все повече се превръща в център на една тоталитарна ислямистка държава. Това ли е моделът, който ще предложат на българите ДОСТ, последователите на ердогановата идеология“, пише Каракачанов.

Той припомня, че част от отговорностите на българския президент са свързани с националната сигурност и при подобна информация той следва да поиска службите да разследват обвързаности на български политически формации с чужди държави.

offnews.bg


image0 (9K)