Каракачанов: БСП разигра театър с цел да се обърне дебатът като вот на недоверие към кабинета

„Недоволство има. Но трябва да сме честни към избирателите и да кажем, че няма как да искаш германски заплати, а да работиш като в Анадола през миналия век. Няма как да стане“, подчерта той

„Целта на театъра на БСП не беше да се направи обсъждане на кандидатурата на Марияна Николова, а да се обърне дебатът като вот на недоверие към кабинета.“ Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде „Фокус“.

„Днес нямаше никакъв дебат по темата за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер. За мое най-голямо учудване нямаше нито един въпрос към Марияна Николова“, изтъкна Каракачанов.

„Не ви харесва това, което каза Цветан Цветанов, но той обяви факти. Превърнахте дебатите в цирк. Не говорете за протести, защото си спомням по времето на Виденов как социалисти пееха в кафенето партизански песни, докато навън хората стачкуваха. Знаем кой стои зад момчетата с качулките на протестите. От БСП в Стара Загора раздаваха листовки на протестиращите. Не правете българския парламент заложник на оцеляването на вашия лидер“, призова Каракачанов.

По думите му е факт, че доходите на българските граждани се вдигат според възможностите на бюджета.

„10% на държавните служители, от миналата година заплатите на военните, учителите, полицаите. Средства за модернизация на Българската армия, средства за нови превозни средства на полицията. Когато говорихте за престъпността, пропуснахте да кажете, че тези над 1000 души полицаи, със своята работа, доведоха до резултати в борбата с битовата престъпност. Да, не са резултатите, които всички ние очакваме, но те са видими. Не може да отречете, че това правителство, колкото и да не го харесвате, направи всичко възможно, за да повишава доходите“, коментира Каракачанов.

За протестите, Красимир Каракачанов заяви, че няма да говори колко са били протестиращите, нито кой финансира агитките.

„От БСП в Стара Загора раздадохте листовки на протестиращите. Факт е, че в обществото има недоволство. Недоволството на част от обществото е може би заради темпа, с който се променят нещата, но уважаеми колеги, всеки един трябва да бъде честен пред своите избиратели и да кажем няма как да искаш германски заплати, а да работиш като в Анадола през миналия век. Няма как да стане“, подчерта още Каракачанов.

Той за пореден път обясни, че Валери Симеонов си е подал сам оставката. „Никой не го е заключвал в никакъв кабинет, никой не го е принуждавал. Г-н Симеонов прецени, че в тази ситуация е по-добре да си подаде оставката“, допълни още Каракачанов и обясни, че БСП има вътрешни проблеми и на банките има депутати, които искат да сменят лидера на партията.

„Ако бях на ваше място, щеше да ме е срам да говоря за протести, защото в новата история на България е имало най-много, най-масови и най-озверели протести бяха по време на ваше управление“, допълни вицепремиерът.

„Проблемът с българското гражданство започна при Орешарски“, категоричен бе вицепремиерът.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова три пъти се е опитала да внуши лъжата, че той е продавал българско гражданство, при положение, че преди една година има становище на ДАНС и само преди две седмици на прокуратурата. Каракачанов уточни, че тези становища показват, че няма такива данни.

„Къде започна проблемът, пак при Орешарски“, отбеляза Каракачанов. „Ако искаме да няма корупция в тази система, защото не ДАБЧ издава българското гражданство, а Министерство на правосъдието и президентът като институция бие печата. Ако искаме да няма съмнителни елементи, трябва да опростим процедурата за българите в чужбина, а не да ги мотаме години наред“, допълни вицепремирът.

„В моя живот може да съм правил компромиси в политиката, но по отношение на моята идеология и на моята вяра, че в Македония живее българско население, никога не съм бил предател. Извадете едно доказателство, че аз или ВМРО сме получавали една стотинка, и аз ще изпълня обещанието си, което казах, публично на площада…“, каза Каракачанов във връзка с обещанието си да се застреля.


image0 (9K)