Каракачанов: Ако се докаже, че във ВМРО са влизали пари от паспорти, ще се гръмна на площада

„Ние сме инвестирали в Македония, и в човешки ресурс, и не сме взели нито една стотина оттам. Нека някой да излезе и да каже, че на мен или на мой депутат, или на член на ръководството ВМРО е дал пари“, казва лидерът на ВМРО в интервю за сайта „Епицентър“.

„Нито една стотинка не е влязла във ВМРО от издаването на БГ паспорти“, подчертава вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и лидер на ВМРО.

Той отхвърля като „клевети и доноси“ твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че „услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО“.

Енчев настоява до изясняване на всички обстоятелства по разследването на спецпрокуратурата, която вчера арестува шефа на ДАБЧ и още 30 нейни служители, „Каракачанов да бъде отстранен от министерския пост, който заема“.

„Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София“, категоричен е Красимир Каракачанов пед журналистката Валерия Велева.

Вицепремиерът отхвърля гневно обвиненията, че във ВМРО са влизали пари за издаване на БГ паспорти.

„Ние сме настоявали да бъде облекчена процедурата, а г-жа Катя Матева е стопирала производството на български документи за издаване на паспорти“, казва лидерът на ВМРО и припомня, че два пъти от трибуната на Народното събрание той е чел декларации, че тази жена, в качеството си на шеф на дирекция Българско гражданство в Министерство на правосъдието бави преписките на етническите българи от Македония.

„В същото време тя пробутваше преписките на етнически турци, които нямат никакви основания да станат български граждани. Има разследване на прокуратурата по тези въпроси и решение на ВАС, че тя абсолютно незаконно спира преписките за издаване на гражданство. И същата тази жена говори за корупционни схеми. Всъщност корупционната схема е, че такива като нея стопираха процеса, който беше отпушен по времето на Божидар Димитров, караха хората да стоят и да чакат по гишетата и да дават рушвети, за да им се придвижат по-бързо документите“, посочва Каракачанов.

Той отхвърля изнесеното от френският вестник „Нувел Обсерватьор“, като подчертава, че френският журналист Ноде се позовава само на „клеветническите твърдения и доноси“ на Катя Матева. „Никакво разследване не е правено. Той директно взима доносите на Матева и ги пише, за да очерни една „африканска държава на Балканите“, убеден е вицепремиерът, който обобщава, че атаката срещу България е политическа поръчка.

„Атаката на Велизар Енчев срещу Каракачанов също се базира само на твърденията на Катя Матева“, изтъква той.

„Не мога да приема твърденията на една жена, отстранена заради блокиране на процеса и на един политически озлобен човек, и заради тях аз да съм изправен на трибунал! Нищо от това, което те говорят, не е вярно! Готов съм и пред детектор на лъжата да застана, пред съдебен процес да се изправя, каквото искат – няма да приема лъжата! Аз имам кауза и тя се нарича „българщината в Македония“. Ние сме инвестирали в Македония, и в човешки ресурс, и не сме взели нито една стотина оттам. Нека някой да излезе и да каже, че на мен или на мой депутат, или на член на ръководството ВМРО е дал пари. Или за каквото и да е било друго – било за записване на студенти, било за здравни услуги – ние инвестираме в това тези хора да идват и да учат у нас, помагаме да получават българско гражданство – това е нашата българска кауза. И не мога да приеме тези поръчкови твърдения. Ще ги гоня докрай! Ще заведа дела срещу тези клеветници“, заключава вицепремиерът Красимир Каракачанов.


image0 (9K)