Каракачанов: Аз няма да се гръмна, но ако лъжите за мен продължат, съдът ще гръмне някой клеветник

„Катя Матева е уволнена защото не е спазвала и изпълнявала законите, а не по политически причини. Тази госпожа е прикрила преписки и е отказвала да даде българско гражданство на наши сънародници с напълно редовни документи“, разкри лидерът на ВМРО и вицепреемиер в „Борисов“ 3.

Бях във ВМА, имам две дискови хернии и затова не искам да седна, защото после не мога да стана, затова вчера не бях на Централните гробища за Архангелова задушница. Не може да си измисляш, че съм в прединфарктно състояние. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на „Канал 3“. Заради болки в кръста Каракачанов остана прав в студиото и не седна на дивана срещу водещата.

„Фалшивите новини не са от понеделник и вторник, тогава научих още, че в проекта за бронирана машина участва годеника на малката ми дъщеря, който не е завършил още. Покрай вакханалията с българското гражданство научих, че съм дал гражданство и на лидера на Ислямска държава. Още повече ме амбицират с тези фалшиви новини. Мисля тези клеветници да си получат отговорността, те ще бъдат простреляни от съда“, закани се  вицепремиерът.

„Една висша чиновничка – Матева, която още преди година пусна едни доноси, преди една година се появиха в медии като Капитал и Медиапул. Излезе един политически ренегат, визирам сутрешно предаване във вторник сутрин, след което тази госпожа излиза в същото предаване и отговаря много хитро с да и не. След това френски журналист ме пита бил ли съм член на БКП и защо няма да купувам западна, а руска техника. Прокуратурата каза, че такива данни няма. Миналата година когато въпросната госпожа носи доносите на Валери Симеонов, той ги дава на ДАНС. Това обслужва интересите на Македония. Ще поискам проверката на това защо тази жена е уволнена. От 1 януари 2014 до август 2014 година има 13 991, на които им отказано българско гражданство, но отказаните са обжалвани в съда, но не са вписани от въпросната госпожа. Голяма част от документите на тези 13 991, на които е отказано, документите са изчезнали, преписките на тези хора ги няма, затова и тя е уволнена“, разкри Каракачанов.

„ВМРО е поставяла два пъти хора начело на Агенцията на българите в чужбина. Харалампиев е от квотата на Обединени патриоти, но не е член на нито една от партиите във формацията. В предишния мандат начело беше човек на ВМРО, защото това за нас е кауза“, подчерта той.

„Всяко едно петно трябва да бъде изтрито. Ще бъда благороден, като заведа дело на тази госпожа, да видим какви доказателства има. В конкретния случай това което излезе по медиите не е фалшива новина, това е кампания“, категоричен бе Каракачанов.

„Първият, който вдигна шум около Глобалния пакт за миграцията на ООН, беше Ангел Джамбазки. Има едно световно движение към Европа, България ще бъде най-голямата мишена, защото е със застаряващо население. Когато влезе за обсъждане, ние ще изложим нашата позиция“, посочи Красимир Каракачанов и каза: „Досега не съм чул само на Светия синод да поискат оставката.“


image0 (9K)