Кандидат-студентите могат да подават документи за прием в Тракийски университет и на място. Държавните изпити в Стопанския факултет – при строги мерки

Кандидат-студентите могат да подават документи за прием в Тракийски университет и на място. Държавните изпити в Стопанския факултет преминават при строги санитарни мерки

Тракийски университет – Стара Загора е готов да посреща кандидат-студенти за прием в сградата на Ректората, през западния вход.

Ректорът доц. д-р Добри Ярков и заместник-ректорът по учебната дейност доц. дн Нели Грозева инспектираха оборудването и помещението, където ще се подават документите.

От 8 до 26 юни (всеки ден от 8,30 часа до 16,30 часа, без неделя) кандидат-студентите ще могат да подават документи – онлайн или на място в следните структури на Тракийски университет:

Сградата на Ректорат – гр. Стара Загора, Студентски град, Западен вход

Факултет „Техника и технологии“ – гр. Ямбол, ул. „Граф Игнатиев“ № 38

Филиал Хасково – гр. Хасково, бул. „Съединение“ № 48, ет. 2

Кандидат-студенти, които завършват средното си образование през текущата година, и все още не са получили дипломата си за средно образование, могат да подават документи онлайн през сайта на университета или на място в Тракийски университет след 8 юни. Крайният срок за представяне на дипломите е 5 юли.

Изпитите ще се проведат онлайн съгласно предварително обявения график.

Държавните изпити в Стопански факултет се провеждат присъствено при стриктно съблюдаване на Заповедите на Министъра на здравеопазването на Република България и Заповедите на Ректора на Тракийски университет, като са осигурени всички превантивни мерки, препоръчани от здравните органи, във връзка с усложнената епидемиологична обстановка.

Достъпът до сградата на Тракийски университет се осъществява единствено от западния вход, при осигурени от студентите индивидуални предпазни средства – маски и ръкавици или други средства, покриващи носа и устата.

На входа на университета се извършва персонална дезинфекция, всички допуснати студенти се придвижват до залите за провеждане на държавни изпити с член от държавната изпитна комисия, като се съблюдават правилата за социално дистанциране. Разпределението на студентите в залите е организирано, съгласно правилата за отстояние от 2,5 метра между участниците в изпита.

След приключване на изпита, който продължава през целия ден в различни часови интервали, студентите се изпращат до изхода, след което помещенията се проветряват и дезинфекцират.

Въпреки необичайната обстановка, бъдещите абсолвенти се справиха добре в изпитния ден и си направиха снимка за спомен пред входа на университета, спазвайки противоепидемичните мерки.


image0 (9K)