Кандидати за кметове и съветници погна прокуратурата в изборния ден

Стана ясно кои са кандидатите за кметове и общински съветници, които прокуратурата удари в изборния ден. Както Централната избирателна комисия (ЦИК) съобщи по-рано днес, главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане имунитета на четирима.

Единият от тях, а когото бе съобщено последно е независимият кандидат заа кмет на Стара Загора Янко ЯнковБюлент Хасан, кандидат за кмет на село Тодорово (община Исперих) от ДПС също е с повдигнато обвинение.

Кандидатът за кмет на Стара Загора Янко Янков вече е обвиняем!

От сайта на ЦИК става ясно, че третият потърпевш е Гюлтен Галиб Рушуд. Това е първата жена, на която Цацаров иска снемане на имунитета в изборната кампания през последната седмица. Тя е регистрирана като кандидат за общински съветник в Исперих от партия „Земеделски народен съюз“.

Друг кандидат „под обстрел“ е Сали Шабан Ибрям. Той е номиниран от партията на Лютви Местан ДОСТ, за общински съветник в Момчилград.

ЦИК е разрешила снемане на имунитета и на четиримата кандидати. За тях главният прокурор е поискал само разрешение за повдигане на обвинение, но не и за задържане, какъвто бе случаят с шестима от Несебърско тази седмица.


image0 (9K)