Кампания да дарим Великден за баба и дядо

За трета поредна година се провежда националната кампания „Великден за всеки“, която се организира от Омбудсмана на РБ г-жа Мая Манолова. Инициативата за събиране на финансови средства и хранителни продукти е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, баби и дядовци – българските пенсионери.

[ad id=“225664″]

Идеята на кампанията възникна след като г-жа Снежи Кежева от Плевен пише до омбудсмана във Фейсбук. В писмото си жената се оплака, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1. 00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.

[ad id=“263680″]

Включвайки се в дарителската акция, гражданите имат възможност да посочат за коя община желаят да направят дарението, за да могат набраните финансови средства да бъдат разпределени във ваучери, всеки на стойност двадесет лева за възрастните хора в предпочетеното населено място, в случая – община Стара Загора. Местният омбудсман Надежда Чакърова – Николова припомни, че градоначалникът Живко Тодоров бе отличен с приза „Добро сърце“ през 2016 година. Тя вярва, че и хората, които живеят в града, който той управлява са достойни за подобни признания и призова за съпричастност.

[ad id=“236993″]

Желаещите да се включат в кампанията могат да го направят чрез SMS на номер 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС, чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК и на банкова сметка в УниКредит Булбанк IBAN BG53UNCR70001522802795 банков код:UNCRBGSF, разкрита единствено за целите на кампанията.


image0 (9K)