Кампания „Великден в сърцата“ организираха младежи в Стара Загора

Превантивно-информационният център по зависимости, съвместно с доброволците от Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“, организира кампания „Великден в сърцата“ през периода 12-24 април 2019 г.
В четири почивни дни от 12 до 21 април доброволците подкрепиха Националната кампания „Великден за всеки“ под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, включвайки се в инициативата за подпомагане на българските пенсионери. Те отделиха по няколко часа от свободното си време, за да насърчават, подтикват, убеждават хората, пазаруващи в магазин Lidl, да закупят хранителни продукти и да ги дарят за каузата – да се помогне на нуждаещи се възрастни хора, за да е пълна трапезата им и да има радост в душите и сърцата им в светлите Великденски дни.

На 22 април 2019 г.,, по време на Великденското ателие, доброволците боядисаха пъстроцветни яйца, изработиха весели шарени кошнички за тях, сувенирни великденски яйца, малки поздравителни картички, подготвиха празнични пакети с великденски яйца, козунак, курабии. На 23 и 24 април те отново зарадваха 10 самотни възрастни хора, потребители на услугата „Домашен социален патронаж“ в Стара Загора, които изненадаха и зарадваха с празнични дарове и внимание по време на „Коледната кампания „Доброто сърце на Коледа“.
„Всяка инициатива от кампанията „Великден в сърцата“ разкриваше и подкрепяше способностите на младежите, стимулираше ги към прояви на активност и творчество, социални умения и отношения. Преминала през ръцете и сърцата на доброволците, кампанията им помогна да осъзнаят важността на усещането за принадлежност към общността и на традиционните български ценности – семейство, трудолюбие, родолюбие, уважение, търпимост, и беше потвърждение на мъдрите думи: „Един грам практика струва повече от един тон проповеди“, коментираха участници.


image0 (9K)