Камбуров започва титуляр за Берое в битката за Тракия срещу Ботев

Нападателят Мартин Камбуров ще направи своя официален дебют с екипа на Берое при домакинството срещу Ботев в битката за Тракия от петия кръг на Първа професионална лига.
Дербито е на стадиона под Аязмото в неделя от 18,45 часа и на стадиона се очакват 6-7 000 да понапълнят трибуните на спортното съоръжение.

[ad id=“218001″]
Естествено феновете на Берое ги вълнува най-много въпроса дали 36 – годишният голаджия Камбуров ще започне титуляр срещу „канарчетата“ и дали ще открие головата си сметка за старозагорският клуб още при дебюта си.
Часове преди мача определено има индикации че Камбуров ще поведе атаката на Берое още от първия съдийски сигнал, защото в първите четири мача Берое игра без чист нападател и особенно у дома изпитваше затруднения.
Берое по традиция играе силно и успешно срещу Ботев в Стара Загора, но традицият беше нарушена миналия сезон, когато пловдивчани в края на септември измъкнаха драматична победа с 4:3 , въперки че тогава Жуниор Мапуку наниза хеттрик във вратата на Ботев.

[ad id=“218001″]
След мача последваха сътресения в старозагорския клуб и разгневените фенове принудиха тогавашния треньор Александър Димитров да подаде оставка.
За неделния мач се очаква сред титулярите на Берое да се завърне левият защитник Веселин Пенев, който бе заменен от бразилеца    Матеус Леони при гостуването на Славия.
Въпреки, че Томаш обяви че все още Карачанаков не е готов напълно не е изключено крилото да започне в стартовия състав.
По традиция мачът Берое – Ботев е в графата рискови, и затова полицейското присъствие в подстъпите на стадиона ще бъде засилен. Камбуров ако започне титуляр   японецът Като ще остане на резервната скамейка.


image0 (9K)