Калин Сърменов може да стане министър на културата?

Актьорът Калин Сърменов е с най-голям шанс за министър на културата в кабинета, подготвян от ГЕРБ, Обединените патриоти и „Воля“. Тъй като Сърменов е културен съветник на Веселин Марешки, по този начин ГЕРБ искат да пресекат мераците на бизнесмена до други държавни постове.

След поредицата гафове на Вежди Рашидов, шансовете му да получи трета номинация за поста са минимални, а на неговият близък съмишленик Божидар Димитров – още по-малки. По този начин ГЕРБ остават без подходящи кандидати.

Културното министерство е предложено първо на Патриотите, но те нямат подходящи кадри. Вариант бил  актьорът Иван Ласкин, който е известен с острия си език, но той им се видял прекалено краен, така че преотстъпили правото на „Воля“. А тъй като в министерството се налагат тежки реформи, и ГЕРБ, и Патриотите са предпочели да не се нагърбват с тази отговорност и да си измият ръцете, прехвърляйки я на „Воля“.

Калин Сърменов има най-голям шанс от всички разглеждни кандидатури, тъй като освен всичко друго е харесван и лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов – имат слабост към тениса, били са партньори на кортаа актьорът неведнъж се е изказвал ласкаво за премиера. Борисов дори придружи Сърменов в Сатиричния театър през 2012-а при назначаването му за директор.

http://BNews.bg


image0 (9K)