Как ще се казва бебето на принц Хари и Меган Маркъл

Почитатели на британската монархия не спират да гадаят какво ще бъде името на новороденото бебе на принц Хари и съпругата му Меган, пише агенция „Франс прес“.

Членовете на кралското семейство често предпочитат класически имена за децата си, но е възможно херцозите на Съсекс да направят нетрадиционен избор.

Ако решат да се придържат към традицията, могат да си изберат Чарлз – името на британския престолонаследник, който е баща на принц Хари. Щастливите родители обаче може да кръстят бебето Филип – името на неговия прадядо – съпругът на кралица Елизабет Втора.

Александър, Артър, Джеймс, Албърт и Едуард също фигурират сред имената, които очакват букмейкърите.

Артър оглавява класацията на компанията за залагания „Уилям хил“. Конкурентите й от фирмата „Пади Пауър“ залагат на имената – Александър и Джеймс.

Албърт е името на съпруга на кралица Виктория, както и на бащата на Елизабет Втора, който става Джордж Шести при възкачването си на престола. Това е и едно от имената на самия принц Хари.

Артър пък се свързва с легендарния крал Артур и Рицарите на кръглата маса.

Майката на бебето – бившата актриса Меган Маркъл, обаче може да поднесе изненада. Преди време тя сподели пред журуналисти, че много харесва името Грей. То било подходящо както за момченце, така и за момиченце. В родината й САЩ най-популярните имена за новородени са Лиъм, Ноа и Уилям. В Обединеното кралство в челната тройка влизат респективно Оливър, Хари и Джордж.


image0 (9K)