Как ще изглежда новият СПА комплекс до Овощник (СНИМКИ)

Проект за нов СПА комплекс с 5-звезден хотел до село Овощник бе представен за първи път днес пред журналисти в Зала №6 на Община Казанлък.

В срещата с медиите участваха Кметът, представители на местната управа и на Летището до Казанлък, инвеститори и авторът на проекта.

Главният проектант на обекта арх.Георги Цикалов представи 5-звезден хотел и прилежаща инфраструктура по проект „СПА ХОТЕЛ „КИНГС ВАЛЕЙ“, КОНФЕРЕНТЕН ЦЕНТЪР, ТРАФОПОСТ, БАСЕЙНИ, СПОРТНИ И ДЕТCКИ ПЛОЩАДКИ И ЗАВЕДЕНИЕ ЗА ХРАНЕНЕ, Казанлъшки минерални бани, гр.Казанлък“.

Хотелският комплекс е разположен от северната страна на съществуващия Аквапарк, в началото на село Овощник 41,5 дка площадка за хотелския комплекс, терен на бившия Профилакториум. От южната страна е разработена богата паркова среда, която разширява съществуващата, озеленяването надхвърля 50% от предвидената за застрояване площ. Източно са предвидени 4 басейна, спортен блок, две спортни игрища, съблекални с тоалетни, ресторант. Предвидено е изграждане на нов път откъм Летището.

В 5-етажна просторна сграда са планирани 275 помещения, на площ около 50 кв.м. всяко, за около 700 гости, с осигурени места за паркиране за всяка стая, конферентни зали, които да могат да посрещнат 800 – 900 души едновременно.

„Основните ни усилия през последните години са да наложим Казанлък като най-търсената туристическа дестинация заради културно-историческото наследство на Долината и нашият регион. Но, като кмет, винаги съм казвала, че има нещо, което липсва, за да задоволи във висока степен претенциите на туристите у нас, а и по света, а то е легловата база, както и предоставяните условия от ресторантьорите и хотелиерите в нашия град. Ето, че сега можем, в навечерието на Празника на розата и очаквания голям туристически поток да разкажем, че Казанлък ще изпълни и това условия в максимален план, защото и предлаганите инвестиции ще предложат действително най-доброто и като настаняване, и като лечение по техния проект.“, коментира проекта кметът на община Казанлък Галина Стоянова. „НИКМИ АД е фирмата, която ще инвестира на територията на община Казанлък в кв.“Казанлъшки минерални бани“.“, представи тя пред журналисти инвеститорите. „Там се намират и минералните извори, които искаме да бъдат максимално експлоатирани за доброто на туристите и на съгражданите ни.“, каза в началото на представянето за журналисти Кметът на Казанлък.

От НИКМИ АД посочиха, че са първи в частния строителен сектор у нас, с голям опит, както в жилищни сгради, хотели, голяма болница в столицата, ремонти на редица обществени сгради. Водещо през всичките 30 години за тях продължава да е „хората, които обитават техните сгради да са доволни от максимално високото качество“.

Предвидените инвестиции са в размер на 50 000 000 лв. без ДДС: „Това място е явно дадено от Бога – имаме история, минерална вода, рози, планина.“, обясни убеждението да инвестират точно тук изпълнителният директор Милчо Благоев и не пропусна голямото гостоприемство на хората и разбиране от страна на местната управа.

Представеният проект е в работна фаза и очаква одобрение на Разрешително за строеж от Община Казанлък. Според инвеститорите, те имат готовност до средата на юни да започнат изкопни работи и си дават осем месеца за груб строеж, а за въвеждане в експлоатация – две години, така че казанлъчани да могат да се поздравят с новата придобивка до края на 2020г., началото на 2021г.

Николай Козанов, председател на Борда на директорите сподели: „Розовата долина е невероятна!“ и увери, че бъдещият хотел ще бъде най-хубавият в България в своята категория. „Живот и здраве, всичко да върви добре, има възможност за развитие и разрастване в този вид туризъм.“ и отбеляза, че в същия район имат терени за изграждане на още два хотела, за да се превърне Казанлък в притегателен туристически център.

 


image0 (9K)