Как ще изглежда мостът на „Патриарх Евтимий“ над ЖП линиите след реконструкцията му

Предстои изпълнение на втората фаза на проекта “Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора. Той цели подобряване на инфраструктурата в града, оптимизиране на градския транспорт (изграждане на система за управление, въвеждане на автоматизирана система за таксуване) и рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусно депо.

Реконструкцията и разширението на надлеза по бул. „Патриарх Евтимий“ над жп линиите и бул. „Славянски“ ще приведе габарита на пътното платно по моста в по-удобни параметри за ползването му от повече автомобили и за по-добра организация на движението.

Проектът предвижда основен ремонт, реконструкция на участък от бул. „Патриарх Евтимий“ – от ул. „Братя Жекови“ до северната граница на Южната промишлена зона.

С цел минималното уширение и запазване на регулациията, пътното платно ще бъде 12 м, като се предвиждат четири ленти за движение с ширина 3.25 м, две от тях в посока Център-Индустриална зона и две са посока Индустриална зона – Център.

Предвижда се две от лентите за движение да се устроят като бус ленти, достъпни за градския транспорт.

Във връзка с изпълнението на трите основни направления в проекта, Община Стара Загора трябва да изтегли кредит от 4 888 797, 48 лева, който ще бъде гласуван в Общинския съвет на 31 януари т.г.

Цялата стойност е 14 727 612,40 лева, от които 759 619,60 лева са собствен принос на община Стара Загора.

Срокът на изпълнение на проекта е 36 месеца.


image0 (9K)