Как чудовището Мартин насили и уби малката Криси? С кол или крак от стол!

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриват  пред „България Днес“ хора от сливенското село Сотиря.

Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото разследващи.Макар и само на 21 години, извергът има богато криминално досие.

На 31 май 2014 г. е първото регистрирано сексуално престъпление, извършено от Мартин Трифонов.

Тогава той е на 16 г., а жертвата му е на 14. Момичето страдало от лека умствена изостаналост, но това не спряло Мартин. Двамата се познавали от селото и дори били далечни роднини. Завел я в изоставена постройка до селото и поискал да правят секс.

Малолетното момиче му отказало, но Мартин започнал да събува панталоните й . 2-3 минути опипвал гърдите и дупето й, разказва по-късно жертвата. Заповядал да се обърне с гръб към него. Момичето плачело и го молело да я пусне. Трифонов продължил да блудства с ръце, но не успял да я изнасили, защото не получил ерекция.

След гаврата момичето се оплакало на родителите си и те подали сигнал в полицията. 2 дни по-късно съдебен лекар установил зачервявания и болки по половите органи на жертвата.

Трифонов е задържан и признава всичко, но твърди, че не е използвал сила. Пострадалата обаче е категорична, че я е дърпал с ръце. През 2015 г. Мартин е осъден на 9 месеца условно с изпитателен срок от 2 г. Остава на свобода, но по-късно влиза в затвора заради серия от дребни кражби от съселяните си.Хора от Сотиря разказват, че многократно са подавали сигнали в полицията за поведението на изверга. Трифонов и друг път посягал на деца, заплашвал ги с палки и ножове. Многократно е виждан да разбива къщи в селото.

Преди година заподозреният за убийството на Кристин отново попада в новините заради друг фатален инцидент. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти питбулите. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

В момента убиецът на Криси е в болницата в Сливен, поставен е под охрана. Той има наранявания по краката, не е установено дали е от оръжие на полицаите, които вчера следобед го задържаха.

Прокуратурата твърди, че има достатъчно доказателства и ще му бъдат повдигнати 3 обвинения – за убийство на дете, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, за изнасилване и за блудство.

Ако вината му бъде доказана в съда, той може да получи и най-тежката присъда по българския закон – доживотен затвор без право на замяна.

 


image0 (9K)