Как така Борисов се оттегля от „Ало, Банов съм“, а хулим Сърчаджиева, че написала глупав пост?

Автор: Елена Дюлгерова, ЗАРАТА

Как така Александра  Сърчаджиева, която и хабер си няма какви ги е вършил режисьорът министър Банов, спонтанно го защитава, по детински. А Борисов мълчи като гьон сурат. Предлагам да оставим Александра Сърчаджиева на мира за твърде коментирания й и доста недомислен пост във Фейсбук по случая „Ало, Банов съм“.

И да се обърнем към лицето на държавата Бойко Борисов. Който за сефте гастролира с кратък и доста обран коментар за туй, дето министърът му Банов е вършил (или не е вършил – съдът ще каже).

Съществен е въпросът защо днес, когато за първи път излезе от нелегалност, откривайки надлез в Стара Загора, премиерът Борисов заяви: „Ако може политиците да си мерят приказките, конфронтацията пречи. В тая тема не се меся.“

Как така не се месите, г-н, Борисов! Боил Банов е ваш министър още от втория ви кабинет, когато доста дълго заместваше Вежди Рашидов, и когато се е случил (или не) скандалът с Ларгото и тия 700 000 лева. И други безобразия се случват по времето на Боил Банов, министър. Царските конюшни, разни други неща. Културните ни ценности направо пропадат под егидата на тоя министър.

Сегашният скандал се разраства, Банов праща документи в прокуратурата, Елена и тя – утре.

На фона на тези сериозни неща се появи вопъл във Фейсбук – Александра Сърджаджиева реши да защити свой любим режисьор с аргумента „Добър човек е.“

Аз познавам Боил Банов! И аз подкрепям Боил Банов! Защото е добър и честен човек! Спрете се, бе!“, изригна талантливата актриса по повод обвиненията в корупция срещу министъра на културата Боил Банов от страна на червената депутатка Елена Йончева. Да, Александра направи голям гаф с това, дето Банов бил „добър човек“, и което в случая няма никакво значение. Сигурно е добър, но и добър човек се обърква, когато влезе в схеми на организирана корупция. Хич даже може и да не го е съзнавал. Или да го е съзнавал. Вече е бил в схемата. Ако съдът го
докаже. Просто в този режим на управление така се работи.
Но чисто по човешки. На всеки се случва да изрази твърде емоционално мислите и чувствата си. В крайна сметка Александра просто е написала нещо глупаво. А това не е подсъдно. Може да се случи на всеки. Твърде възможно е вече да е премислила, тя не е глупаво момиче, а и живя с истински бунтар, който не се вместваше в никакви норми, достатъчно дълго.
Да, като публична личност и вдовица на човек, когото цяла България обичаше и му отдаде почитта си, не биваше да пише недомислици в социалната мрежа, където всеки я вижда. Да беше го казала на маса, ей така пред близки – пак щеше да й олекне. Не би, сгреши момичето.
И я обвиниха в какви ли не грехове, меркантилност, обслужвала ГЕРБ. Била хубава, ама глупава. Глупости на търкалета – както това, което тя написа, така и помиите по неин адрес.
А да спрем да разсъждаваме Александра какво била написала във Фейсбук. Че вече гаднеем.
Борисов, Борисов, защо нищо не казвате, г-н Борисов? Намирисва ли, или мирише?
И как така Борисов не се „вкарва“ в темата „Ало, Банов съм“, а актрисата вдовица на Иван Ласкин Александра Сърчаджиева – да?
И какво излиза – Сърчаджиева, която и хабер си няма какви ги е вършил режисьорът министър Банов, спонтанно го защитава, по детински. А Борисов мълчи като гьон сурат.

image0 (9K)