Как старите и любими вещи да блеснат като нови

Всяко домакинство има любими вещи, с които не иска да се раздели. Макар и поизвехтели, искате да си ги ползвате и да им се радвате. Има начини да им вдъхнете нов живот. Ето някои идеи:

1. Тавата за печене– Удобна ви е, свикнали сте да готвите с нея, но е позахабена. Просто си направете паста от водороден пероксид и сода, намажете тавата с нея, оставете да действа 30 минути и изплакнете.

2. Медните съдове– Красиви и елегантни, но загубили блясъка си. Има начин отново да блеснат в дома ви- Овлажнете, натрийте със сол и капнете оцет. Изплакнете и готово.

3. Килим– Петна с неясен произход.. За да го освежите, направете разтвор от 1 част оцет и 2 части вода. Смесете в спрей бутилка, напръскайте с разтвора и сложете влажна кърпа. Включете ютията на режим пара и оставете върху кърпата за 30 секунди.

4. Матрак– Удобен, но с петна. Почистете с памучна кърпа напоена в кислородна вода.

[ad id=“255238″]

5. Плочките в банята– Смесете вода с белина в съотношение 1:1 и търкайте фугите с четка за зъби, напоена с разтвора.

6. Кожена чанта– Ще се освежи, ако минете повърхността й с мокри кърпички.

7. Кожени мебели– Избършете кожените мебели с памучен тампон, напоен със зехтин или бебешко олио. Може да повторите процедурата до почистването им.

8. Твърди хавлиени кърпи– Случва се, но се оправят и стават отново пухкави, ако ги изплакнете със солена вода след пране и ги изсушите на открито.


image0 (9K)