Как се отглеждат успешни деца като Илон Мъск, брат му и сестра му

Майе Мъск разказва как се отглеждат успешни деца. Тя е на 71 години. Бивш модел, диетолог, автор на книга и майка на Илон, Кимбал и Тоска Мъск. Тя изглежда безупречно за възрастта си, държи се премерено и определено има какво да научим от нея.

Най-вече – как да бъдеш успешен и в кариерата, и в родителството.
Майе се развежда със съпруга си Ерол Мъск – инженер, пилот и моряк, когато децата са малки. Това за нея е поскоро спасение, защото е била жертва на тормоз. Илон Мъск и досега демонстрира неприязънта си към бащата.

Майе Успява да се превърне в успешна бизнесдама.
Още по време на първата си бременност започва да работи от вкъщи като диетолог. След това продължава да го прави заради децата. И един ден, когато се почувства достатъчно успешна, решава, че няма защо да продължава да бъде нещастна в този брак.

Мести се в Ню Йорк заедно с децата и подписва договор с модна агенция. Но нещата не се развиват толкова добре, колкото Майе си представя. Много пъти губи своята увереност, но никога не губи волята си да продължава да се бори.
Промените са това, което белязват живота на госпожа Мъск. Въпреки че винаги са за добро, те са наистина трудни. Тя и децата й неведнъж се местят в нов град и държава, а това винаги е свързано с изолация. Свързано е с лишения, докато успее да си намери нови клиенти.
Но най-големият успех на Майе със сигурност е това, че е успяла да отгледа три успешни деца. Едното от тях – Илон, има желанието и възможностите буквално да промени света.
Майката на милиардера не крие, че е отглеждала децата си така, както и сама тя е била възпитавана. Нейните родители са работили много, ставали са рано сутрин и тя ги е виждала само вечер. От рано е помагала на родителите си по същият начин, по който трите й деца са й помагали, всеки с каквото може.
Дъщеря й Тоска, например, е отговаряла на писма със запитвания към нея.
Това, че Майе е работила от вкъщи, позволява на децата да виждат нагледно колко се труди тя, за да имат те какво да ядат и облекат.
Освен това, ги учи на дисциплина – ако не си напишат сами домашните, няма кой да им ги напише, защото майка ми е прекалено заета. Тя е била повече от стриктна, но най-важното за нея, е че е успяла да ги научи да бъдат добри към другите.
Още на 12 години Илон, брат му и сестра му знаят какви искат да станат, когато пораснат. Всеки тръгва в различна посока и всеки постига успех, а майка им винаги ги е окуражавала да следват мечтите си, да правят това, което наистина искат.

Майе помага много в отглеждането и на внуците си. Само Илон има петима сина, но за съжаление единият от тях умира малко след раждането.

lifestyle.bg


image0 (9K)