Как се извиняват зодиите

Овен

Никога не е виновен

Първо на първо, Овенът никога не е виновен. Така че няма за какво да се извинява. Дори да има някаква вина, тя не е точно негова. Пък и истината за случилото се е далеч от това, което вие твърдите.

[ad id=“225664″]

Поне 8 души могат да подкрепят вашата версия? Срамота – толкова много хора да лъжат! Но понякога дори един Овен не може да изкриви реалността достатъчно и се налага да каже, че съжалява. Тогава ще ви купи цветя, ще ви покани на ресторант, а до края на вечерта отново ще ви е извъртял някой номер.

Телец

Представете доказателства!

Телецът да е сгрешил?! Нещо се бъркате! Представете доказателства, а имате ли свидетели? Да?! След като проумее, че е сгазил лука, той се изплъва с разкаяние за стореното. Но трябва да мине известно време, за да улегне решението му да се извини. След това ще е готов не само да каже, че съжалява, а и цяла седмица да се държи като ангелче и да ходи на пръсти. Лошото е, че не си взема поука и след месец-два ще направи отново същата грешка. Това важи в най-голяма степен за любовните му дела.

Близнаци

Мълчи и не си признава

Човекът, накарал Близнак да си признае грешката, не е човек. Той е или извънземен, или е бил обучаван в Гестапо. Да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали си им е номер в живота. Близнаците се надяват, че ако отричат достатъчно дълго, накрая ще убедят и околните в своята невинност. Ако сте човек с нормални способности, примирете се, че едва ли ще получите извинение. За утеха знайте, че Близнакът никога не повтаря същата грешка. Все пак има толкова много други възможности човек да сгафи.

[ad id=“225664″]

Рак

Разкайва се истински

Ракът има отрицателни качества, но притежава и един голям плюс. За разлика от повечето зодиакални знаци той осъзнава и признава грешките си. Извинява се в момента, в който разбере, че е сбъркал. После пак се извинява. Опитва се да компенсира по всякакви начини – с внимание, с подаръци и дори с публично разкаяние. Ако са направили нещо достатъчно лошо, те страдат от такива ужасни угризения, че след като ги преболедуват, започват да ви мразят за това, че са се чувствали зле. И ви го връщат тъпкано.

Лъв

Опасен чар

Лъвът преодолява гнева ви и наказанието с чар. Признава кротко вината си и ви облъчва с екстра доза обаяние. Въвежда ви в интимния си свят и ви показва колко грозно сте постъпили, като сте наранили това прекрасно и многострадално създание Лъва с настояването да се извини. Все пак грешката е станала и благодарение на вас, даже най-вече на вас (дори и когато нямате никакво участие в станалото). Имайте предвид, че Лъвът ще се покае, но само външно. Какво има наум с това – само той си знае.

Дева

Ще се самобичува

Ако Дева направи гаф спрямо вас, не се ядосвайте. Радвайте се. Девите, които се вбесяват от чуждата немарливост, са три пъти по-сурови към себе си. Щом разберат къде и как са сбъркали, те, иначе безгрешните, изпадат в шок. Ако са жени, ще ви се извинят с есемес или имейл. После ще ви се обадят, за да повторят извинението. Ако не е достатъчно, ще се опитат да изкупят греха по други начини. А това вече ще бъде доста приятно. Мъжете Деви рядко се извиняват с думи. Те го правят с действия.

[ad id=“225664″]

Везни

Не ви говори

Ако направят беля, Везните просто се скатават. Не обичат да са виновни. Избягват да се чувстват такива. И категорично не позволяват вие да им навирате в носа собствената им вина. Щом са сгафили, значи ще ви се разсърдят. Къде е логиката ли? Логиката на Везната е, че в крайна сметка ще се примирите и ще направите първата стъпка с думите: “Няма нищо, не ти се сърдя вече.” Почти невъзможно е да се разкаят искрено. А най-опасна е Везната, която ви се усмихва, докато наум ви крои шапка.

Скорпион

Съдбата е виновна

За Скорпиона няма погрешни действия и всичко опира до пръста на Съдбата. Затова е убеден, че не греши. Просто нещата така са се получили. Няма начин да убедите Скорпион да ви се извини. Единствено можете да го оставите сам да стигне до това решение. Очаквайте да е с есемес или съобщение в чата. Ще му бъде неловко да ви го каже в лице в лице. А ако и това стане, значи е настъпил звездният ви час. Искайте! Извивайте ръце. Докато се опитва да изкупи вината си, Скорпионът ще бъде доста мек.

Стрелец

Дори не се замисля

Само му обяснете, че е сгафил, и веднага ще каже: “Съжалявам.” Стрелците са като децата – нямат спирачки. Правят гаф след гаф и мълниеносно се извиняват. Дълбоко вярват в сентенцията “Човешко е да се греши”. Понеже те самите не са злопаметни, не смятат, че е нужно да се прави от мухата слон. Щом са сбъркали – съжаляват, посочиш ли им грешката, ще се опитат да я поправят. Но не разбират защо разни хора настояват да се провеждат напоителни разговори, да се изясняват отношенията и простъпките.

Козирог

Само в краен случай

За Козирога е въпрос на чест да не се извини. Така че е безсмислено да го притискате. Някои представители на рогатото съсловие не са изричали думата “съжалявам” през целия си живот, което си е рекорд. Ако е крайно наложително, ще го направи, но с разяснение защо е решил да се извини и какви мотиви го принуждават към това противоестествено поведение. Трябва да ви е ясно: Козирогът си признава грешката единствено за да ви направи услуга. Или защото е преценил, че има интерес да го стори.

[ad id=“225664″]

Водолей

Веднага си признава

Водолеите умеят да се извиняват. Трябва само да се стигне до този момент. Щом осъзнаят, че са в грешка, вече не се инатят, а веднага си признават. Ако са постъпили наистина зле, се гърчат от угризения и правят всичко по силите си, за да поправят стореното. Въпреки че съжаляват с цялата си душа, не смятат за нужно да превръщат извинението в шоу спектакъл. Правят го делово, искрено и без излишно хленчене и посипване на главата с пепел. “Извинявай, не бях прав” и точка. И продължава нататък.

Риби

Не ги притискайте

Нищо няма да спечелите, ако обвинявате Рибата. Колкото и да са меки и чувствителни, притиснати в ъгъла, те стават неотстъпчиви. Единственият ви шанс е да ги оставите сами да осъзнаят грешката си. Настъпи ли моментът за извинение, по-добре си отделете поне половин ден за напоителен разговор. Ще има буря от сълзи, обяснения и самообвинения. Ще спре да се тръшка едва след като я убедите, че напротив – тя е една прекрасна Риба, че всичко сте й простили и че не можете да живеете без нея.

Източник: trud.bg


image0 (9K)