Как се движи градският транспорт в Стара Загора в неспиращия сняг?

Репортер на ЗАРАТА провери каква е ситуацията по улиците в Стара Загора и затруднено ли е придвижването на градския транспорт. Потърсихме за информация диспечер от „Тролейбусни и автобусни превози“, както и шофьор на тролей, изпълняващ смяна по маршрут.

iovka_resizedЙовка Георгиева, диспечер в „Тролейбусни и автобусни превози“: Засега няма никакви проблеми с придвижването на тролейбусите по всички линии на градския транспорт. Графикът се спазва навреме. Почистено е навсякъде. В града е нормално, затрудненията са по извънградските маршрути. Не беше почистено по „Августа Траяна“ в района на ДНА. Получихме сигнал от граждани, обадихме се на почистващата фирма и към момента улицата е в добро състояние, предвид продължаващия снеговалеж. Тролеите се движат нормално и по този маршрут. Най-чести сигнали получаваме за закъснения на автобусите за селата, защото там ситуацията е по-сложна, но за градския транспорт няма недоволни граждани.

Matev_resizedМатьо Матев, шофьор на тролей № 145, № 2 по линията Стадион „Берое“ – с. Малко Кадиево: Сега тръгвам по тази линия и ще видя каква е ситуацията. Бях на № 23 Маджерито – Загоре – Коларово. Трябва да ви кажа, че в Коларово изобщо не е почистено. В града е прилично, но извън града е доста зле. Видях на два пъти снегорини на почистващата фирма, които не пуснаха гребла, не опесъчават. В интерес на истината оплаквания от пътници не съм получавал. Изчакваме спокойно хората да се качат и да слязат. Спирките изобщо не са почистени. Налага се хората да газят във висок сняг, пързалят се, за да се качат на автобус или тролей. Снегоринът натиква настрани снега и става опасно за пътниците.

 


image0 (9K)