Как разбират младите любовта?

Днес е 14 февруари Свети Валентин – Денят на влюбените. На този ден двойките показват любовта си един към друг с различни подаръци и изненади.

Еуфорията около празника е голяма и засяга,  както големи, така и малки. С наближаването на празника с моите връстници  повдигнахме темите за любовта, за това как виждаме себе си във връзка и какво означава тя за нас? Това ме развълнува и реших да напиша статия по този повод, за да споделя, а и да продължа този разговор и с вас.

Не малка част от младежите споделят тезата, че преди да обичаш някой друг, първо трябва да обичаш и да си в хармония със себе си. Любовта за тях означава да намериш себе си в някой друг. Според тях една връзка се крепи преди всичко на доверие и лоялност.  Също споделиха, че за да има разбирателство в една връзка, трябва да се правят компромиси. Попитах дали вярват в любовта от пръв поглед и правят ли разлика между влюбване и любов?

Те отговориха простичко, че за тях тръпката в любовта е имено в това да се влюбиш от пръв поглед и да се почувстваш „жив“. За тях да се влюбиш е моментно увлечение, а това да изпитваш истинска любов към някого означава да бъдеш постоянно „влюбен“.

За моите връстници „перфектна“ връзка не съществува. Всяка една връзка бива последвана от неразбирателства и спорове, но ако през трудностите преминавате заедно „ръка за ръка“, то това означава, че това е „твоят“ човек и винаги ще те подкрепя. Най-важната част от връзката е имено подкрепата.

Други пък смятат, че не съществува нещо такова като влюбване от пръв поглед. За тях това го има само по филмите и в романите, защото няма как да се влюбиш веднага – влюбването изисква време и доказване на любовта един към друг.

Моето мнение е, че първо, не само на 14 февруари трябва да си изразяваш любовта, а всеки ден, дори и да е с малки жестове или с някакъв комплимент, няма значение. А дали съществува влюбване от пръв поглед? Мисля че да, защото когато срещнеш правилния човек ти неизбежно ще усетиш привличане помежду ви.

Както казва Том Робин: Губим време в търсене на перфектния партньор, вместо да се съсредоточим да създадем перфектната любов.

Така че се наслаждавайте на момента и не търсете грешките само в другите, а погледнете дали нещо не бъркате вие.

Честит Свети Валентин на всички влюбени!


image0 (9K)