Как почетоха святото родно слово в училище „Железник“-Стара Загора

Да съхраним духовността чрез словото и книгите – в това виждат мисията на съвременните будители учителите по български език в най-младото старозагорско училище – Средно училище „ Железник”.

Затова се включиха активно в Националната седмица на четенето, проведена от 10 до 14 октомври, разказа за ЗАРАТА Динко Динев, Помощник-директор по административно-стопанската дейност и преподавател по български език и литература.

4etene_resized 4etene1_resized

Учениците от пети клас участваха в инициативата „Подари книга на приятел” и си направиха взаимно най-ценния подарък – любима книга.

Ученици от осми клас гостуваха на втори „Г” клас, за да прочетат на малките си домакини откъси от световноизвестни произведения на детската литература.

В рамките на седмицата за седми пореден път се проведе и традиционното училищно състезание по правопис „Език свещен на моите деди”. В правописната надпревара се включиха всички ученици от пети до дванадесети клас. Най-добри резултати постигнаха Преслава Стоянова (5. клас), Тони Първанова (6. клас), Гергана Димитрова (7. клас), Николета Деспотова (8. клас), Елена Недялкова(9. клас), Григор Милков (11. клас), Кръстина Колева (12. клас) .

Победителите ще получат своите награди и почетни грамоти на училищното тържество по случай Деня на народните будители. И нека почитта към святото родно слово не спира да бъде извор на усещането, че българската общност е жива и силна.


image0 (9K)