Как най-често ни лъжат в сметките по морето

Как най-често ни лъжат по морето са установили от Комисията за защита на потребителите /КЗП/. Оказва се, че по родното Черноморие редовно „удрят“ клиентите чрез цените в менюто в заведенията.

Нарушителите посочвали по-ниски цени в менютата от тези, които се маркират на касовия бон при заплащане.

От заведения по морето са взети и 30 проби от различни видове спиртни напитки. Лабораторните изследвания показали, че в 4 от случаите (3 вида водки и 1 джин) има несъответствия. Например – разреден алкохол, завишени стойности по показателите „обща киселинност“ и „алдехиди“.

Хотелиери пък лъжели с броя на звездите и представяли „къщата си за гости“ като семеен хотел. Най-често срещаните нередности пък в магазините по Черноморие били, когато на касата маркират по-висока цена от посочената върху етикета на щанда. Освен това се разпространявали брошури за стоки в промоция, които обаче липсват в търговския обект или могат да се закупят на по-висока от анонсираната цена и др. По време на сезона са били забранени опасни надуваеми артикули, раменки за плуване, пояси, дюшеци и т.н. Те се продавали без указания за използването им, липсвала е информация за безопасност и т.н. Комисията за защита на потребителите е забранила 30 нелоялни търговски практики.


image0 (9K)