Как мъжът безгласно казва „Обичам те“

Думите невинаги изразяват истинските ни чувства. Довери се на интуицията си и на мълчаливия му начин да ти покаже колко много значиш за него…

Хващаш го да те гледа втренчено в очите.

Очите са много повече от прозорци към мъжката душа – от тях прозира дори това, което му казва сърцето. Те обичат да съзерцават нещата, които желаят – това е причината толкова често да ги улавяме как зяпат…

Замисли се – при наличието на толкова много пищни форми по улиците вниманието му е насочено точно към теб – не мислиш ли, че причината е доста по-сериозна, отколкото предполагаш? „Влюбените“ погледи, които ти отпраща, най-общо могат да бъдат разделени на два типа. Тайният (ще ти се наложи да го хванеш на местопрестъплението, за да успееш да разбереш дали те гледа): „Когато сме на някое купонче, тайничко наблюдавам приятелката си отстрани и се чудя как може това страхотно същество да бъде с мен“, споделя Георги (30). И настойчивият – мъжете обикновено са доста предпазливи, когато показват емоциите си.

Ако той те наблюдава настойчиво и невъзмутимо, със сигурност не се притеснява да ти демонстрира, че го интересуваш. „Никога не бих установил по-дълъг зрителен контакт с някой друг освен гаджето ми. Просто до нея се чувствам удобно и приятно“, споделя Кристиян (29).

Задръства кухнята си с неща, които харесваш.

Откритието, че кухнята му е затрупана със сладки изкушения, минерална вода с лимонови резенчета и най-различни чисто женски добавки (които едва ли биха имали честта да докоснат устните му по каквато и да е причина) показва, че постоянно си в мислите му, дори на най-неподозирани и неромантични местенца – докато пазарува за вкъщи… „Един ден си преглеждах касовите бележки и бях супер шокиран от огромното количество диетична кола и шоколадчета с мюсли, които бях купил за приятелката ми, разкрива Петър (27). – Тогава осъзнах колко влюбен съм всъщност…“ Още повече… пазаруването показва, че той не се притеснява да покаже, че мисли за теб и пред останалите. Мъжете обичат да поддържат поне представата, че са необвързани, колкото се може по-дълго. Това, че оставя доказателства в дома си, че в живота му съществува жена – безпогрешен знак, че е луд по теб!

Споделя ти къде иска да живее след три години.

Разказва ти плановете си след години да се премести на някоя далечна точка от земното кълбо и това най-вероятно ти се струва като изрично предупреждение да не задълбочаваш връзката си с него, защото е безперспективна.

Всъщност не си съвсем права. Това може да е неговият начин да опипа почвата и да ти намекне, че иска и ти да участваш в бъдещето му. „Всеки път, когато споделя с приятелката си къде точно виждам себе си след години, просто се опитвам да разбера дали и тя иска да бъде там до мен.“ Чудиш се как да разбереш дали той просто те информира за големите си житейски планове, или безгласно ти казва, че те обича? Всичко зависи от начина, по който ти го съобщава. Ако разказът му включва как иска да се премести в друга държава или дори на друг континент, да стане спасител на плажа, за да задява местните красавици – е, пределно ясно ти е какъв извод да си направиш. Ако обаче спомене, че вижда как в бъдеще евентуално се премества някъде извън пределите на страната, а след това мигновено те пита дали някога си си мислила да живееш там, определено намеква за сериозно и дългосрочно обвързване.

Носи пуловера, който ти му подари, през цялото време.

Да ти се доверят за дрехите си, е нещо, което малко мъже биха направили с готовност. Причината не е, че мъжете са прекалено суетни, напротив!

Те просто са горди от начина, по който изглеждат и от мъжката си индивидуалност. Можем да обвиним огромното мъжко его, но да дадеш на някого позволение да се бърка в личния ти избор, се счита за слабост при силния пол. По пътя на логиката всеки път, когато гаджето ти облече нещо, което очевидно не е избрал сам, той те оставя да поемеш контрола над връзката ви в свои ръце и дори да си позволиш леки промени.

С други думи – той е в ръцете ти и иска да те направи щастлива, дори това да му коства обличането на една розова риза…

Винаги застава плътно до теб, когато сте навън.

Мястото, където застава, когато излизате заедно, говори много за мястото, което заема в живота ти. В мъжката природа е заложено да оглеждат жените около себе си. Ако все още се оглежда за госпожица „Перфектна-за-него“, той със сигурност ще сканира с поглед всяка стая за перспективни находки от женски пол. Точно затова когато един мъж не е сигурен в чувствата си, той най-вероятно ще ходи с няколко крачки пред или зад теб – две доста предпазливи позиции, които ще оставят търсещия му поглед скрит от теб. Ако е влюбен в теб, той ще следва основния си мъжки инстинкт. Ще върви рамо до рамо с теб и нито за миг няма да изпуска зрителния контакт от жената до себе си. Освен това той ще се старае да се придържа близо до теб и ще ти позволява да го докосваш, а това автоматично ограничава възможността му дори да погледне друга, да не говорим за нещо повече… Това е начинът на мъжа до теб да заяви, че е обвързан, и то по собствено желание!

Дори не трепва, ако вдигнеш телефона му.

Мъжете никога не могат да бъдат добре подготвени за потенциалните заплахи, които могат да ги очакват отвъд телефонната слушалка – от истерични бивши гаджета до прекалено любознателна мама… Ако той ти позволи да поемеш тази бомба със закъснител в ръцете си, значи не крие от теб абсолютно нищо. Мъжете хич не са любители на споделянето, така че щом ти позволява да грабнеш слушалката и има вероятност да станеш свидетел на доста лична информация – можеш спокойно да си направиш извода, че иска сама да научиш всичките му тайни, следователно има планове да остане с теб за по-дълго. Телефонът е последното нещо в една връзка, което си остава само твое. И ако се откажеш дори от последната си останала автономност, какво друго би могло да значи това, освен че обичаш човека до себе си?

Открий дали иска да задълбочи връзката ви. Ако прибягва до тези всекидневни малки действия, бъди сигурна, че е луд по теб!

♥ Винаги пристига на срещите ви преди теб.
♥ Запомнил е имената на приятелките ти (и то не само на хубавите).
♥ Предпочита да прекарва времето си с теб, вместо в правенето на някои от любимите му дейности.
♥ Интересува се от семейството ти.
♥ Споделя ти тайната, която приятелят му му е казал да не казва на абсолютно никого.
♥ Взима те с колата от работа… защото навън вали.

cosmopolitan.bg


image0 (9K)