Как един от приватизаторите на Костов се превърна от бедняк в милионер

Името на Борис Бояджиев от село Балканец, Троянско, нашумя покрай палежите на къщата на главния му инженер Калчев на ул. „Феликс Канец“ през лятото на 2016 и последвалият палеж на две баничарки в двора на цеха му на ул. „Васил Левски“ – двата имота се намират в град Троян, пише troyanpress.com.

За Борис Бояджиев не знаехме нищо, или поне не бе известен до 2017г. Защо, Как и Кога?! Това са въпросите на които получавахте отговори цяла година и ще продължавате и занапред.

Какво разбрахме за скандалния бизнесмен Борис Бояджиев:

1. Той е най-обикновен човек от китното село Балканец, Троянско. Така твърди той.

2. Самоопределя се като човек от Държавна Сигурност и с връзки в генералските среди.

2. На около 30 години, в началото на 90-те години на миналия век, той мами църквата и със задигнатите  пари  учредява приватизационен фонд „Св. Никола“, по-късно прекръстен в Индустриална Холдингова Компания. Това е измамата на 20 век!

3. През 2009 година приватизационният фонд се ориентира към фалит и междувременно се извършват куп машинации, за да се овладее приватизационния фонд под претекста на симулативен фалит. Не е платил обещаната доходност до 40% годишно, а междувременно почти всичко е пред фалит поради лош мениджмънт – целящ личното му облагодетелстване.

4. През 2011г. симулативния фалит е факт, назначен е  квестор по искане на фирма на самия Борис Бояджиев с подкрепата на сестра му Карамболова (по мъж).

Приватизационният фонд ИХК-АД (преди Св.Никола) е придобит като контрол от Борис Бояджиев и свързани лица за около 1 000 000  лева. Това е измамата на 21 век!

5. Лъсва обира на Алфабанк с цели 21 млн. лева, като отново в схемата е Борис Бояджиев и брата на жена му, Петко Митевски отново от Троян. Това е обира на века.

До тук видяхме как се прави измама със: 

  1. Приватизационен фонд пирамида, уж с цел масова приватизация в полза на народа!
  2. Завлечена църква с милиони, от парите давани отново от миряните, от народа!
  3. Симулативен фалит на приватизационен фонд пирамида, за да може Бояджиев да стане мажоритарен собственик лично и чрез подставени лица!
  4. Източване на милиони от Алфабанк за лични нужди!

Накрая скандалният Борис Бояджиев става  бедняка милионер за сметка на народа, църквата, и на банките … завлечени са всички, а Борис Бояджиев е милиардер!

Палежите са по-скоро мутренско предупреждение, като отчитаме времето в което е въртял активно схеми и е трупал милионите си Борис Бояджиев! А защо Троян? Ами Борис Бояджиев е от Троян , от Троян е и жена му Теменужка Бояджиева, както и  брат и – Петко Митевски, а крадените пари се въртят от тях и около тях!

Това законно ли е !? Защо няма повдигнато обвинение!? Време е за вендета на държавата! – пишат от troyanpress.com.


image0 (9K)