Как да стопираме главоболието с масаж в 6 стъпки

Автомасаж на 6 вида точки, разположени на лицето, слепоочията, шията и ръцете, е в състояние за десетина минути да ни спаси от главоболието, а и от някои други проблеми. Отделете десетина минути, за да се почувствате добре – известно е, че в преходните сезони като този главоболие, възпаление на синусите и ушите, схващания…, често съпътстват ежедневието на болшинството хора. Масажните движения са кръгови с леко притискане на точките. Добрият ефект се постига със стимулация последователно на всички посочени по-долу точки.

[ad id=“225664″]

glava 2_resized

1. Първата точка е между веждите, малко над основата на носа и се нарича „Трето око“. Стимулирането й, е първата стъпка към ограничаване не само на главоболието, но и на умората на очите.

glava 3_resized

2. Тези две точки са под веждите, над вътрешния ъгъл на окото. Масажирането им облегчава не само болката, но и смалява усещането за студ.

[ad id=“263680″]

glava 4_resized

3. Над ъглите на устните, в падинката непосредствено под зигуматикума, се намират следващите две точки, на които трябва да обърнем внимание. Стимулацията им освобождава от стреса, ограничава болка в зъбите и прочиства маскуларните синуси.

glava 5_resized

4. Две важни точки са от двете страни в основата на гръбначния стълб (на тила). Масажирането им облегчава болката, прочиства дихателните пътища и синусите. Използва се също при болка в ушите и очите.

[ad id=“238430″]

glava 6_resized

5. При масаж на двете точки на слепоочията облегчавате болката в главата и също така отстранявате напрежението в очите.

glava 7_resized

6. Много важен е масажът на точките, разположени между палеца и показалеца. Той спомага за облегчаването както на болката в главата, така и на болката в гърба и врата, освобождава напрежението в раменете и щията.


image0 (9K)