Как да спрем подкупите на пътя?

Пътен полицай беше заснет в момент на получаване на подкуп, а клипът е направен от шофьора на автомобила, който бил паркирал неправилно на столичен булевард.

[ad id=“225664″]

При проверка служител на КАТ установява, че автомобилът е с невалиден годишен технически преглед, затова му иска подкуп от 50 лева, за да не спре автомобила от движение.

Адвокат Николай Хаджигенов в студиото на „България сутрин“ казва, че не вижда новина в това, предава BULGARIA ON AIR.

[ad id=“236993″]

„Новина е по-скоро, ако нямаме корумпиран служител на МВР“, допълни той.

Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев коментира, че проблемът с корупцията в Пътна полиция се е формирал още в началото на 90 – те години. По думите му борбата с корупцията сега се прави с импровизация.

„Решението е от една страна извънсистемен контрол, който да бъде нормативно уреден. От друга страна българската пътна полиция трябва да промени методите си за проверка и за работа“, подчерта бившият шеф на КАТ Богдан Милчев пред Bulgaria ON AIR.

[ad id=“236999″]

Адвокат Николай Хаджигенов обаче не се съгласи с този „извънсистемен“ контрол, който по думите не разбира.

„НК предвижда наказания за корупция по-тежки от убийствата. Проблемът е, че у нас с корупцията никой не се бори. Тя не е само в МВР“, допълни още адвокатът.

Той беше категоричен, че в България престъпността не се преследва, а за пътния полицай от последния клип с подкуп, най-лошото, което ще му се случи е да го покажат по телевизията и да бъде уволнен. По думите на Хаджигенов, това ще бъдат единствените последици.


image0 (9K)