Как да си купим по- евтини самолетни билети

Има един простичък трик , с който човек може да си купи самолетни билети от сайтовете на авиокомпаниите по-евтино. Това посочва популярен материал в американския сайт Maphappy.org, публикуван и в сайта на списание “Тайм”.
Ето и какъв е този трик: билетите за полетите могат да бъдат много по-евтини, според това откъде ги купуваш.

Ако локацията на компютъра ти е извън собствената ти страна, а някой човек провери за теб цената на полета от чужбина или обозначиш като местопродажба различен град от собствения си, в друга държава, в сайта на авиокомпанията, билет за един и същи полет може да излезе до стотици долари по-евтино.

“Поради някаква причина, която не разбирам, всеки път след като се опитам да си резервирам (от САЩ – б.р.) вътрешен полет в друга страна, цените са винаги страшно високи. Но, да кажем, веднъж бях в Банкок и същият полет, който бях гледал (в САЩ) за 300 долара, там беше поевтинял необяснимо до 30 долара. Този “феномен” се дължи на мястото на продажба на билета – там, където транзакцията на дребно се извършва. То може да повлияе на цената на полета”, разказва авторът на статията в Maphappy. По думите му така успял да си купи полет от Ню Йорк за Колумбия за 371, вместо за над 500 долара. Негов приятел от Чили му споделил, че в Сантяго полетите до Великденския остров се купуват много по-евтино, отколкото в други страни.

За най-ефективен сайт за откриване на евтини полети е сочен SkyScanner.

Източник:chujdozemec.com


image0 (9K)