Как да се сдобиете с енергия мигновено?

Ако се нуждаете от енергия, чашата с кафе не е единственото нещо, което може да я осигури.

[ad id=“225664″]

Разтрийте ушите си

Най-бързият начин да се сдобиете с енергия може да се крие в ушите ви. Когато ги масажирате, стимулирате акупресурните точки, които освобождават енергия в тялото и увеличават кръвообращението, според традиционната китайска медицина.

Не е необходимо да използвате конкретни техники; просто около минута мачкайте и подръпвайте ушите си, след което бавно се придвижвайте към горната част на ухото.

Носете оранжеви очила

Ако  гледате телевизия преди лягане, синята светлина, излъчена от телевизора, може да попречи на способността на тялото ви да отдели мелатонин, хормона на съня. За да противодействате на синята светлина и да предпазите съня си, сложете очила с оранжеви стъкла.

[ad id=“263680″]

Вземете  душ

Може да звучи успокояващо да започнете деня си с горещ душ, но студеният ще повиши бдителността и ще ви даде силен заряд на енергия. Студената вода ще увеличи бързината на дишане заради температурния шок, което ще доведе до повишение на сърдечния ритъм и ще засили кръвообръщението.

Изяжте две кивита

Тези плодове са пълни с витамини и минерали, като витамин С и калий. В допълнение, те са най-богатите на нутриенти плодове. Изследванията показват, че яденето само на два кивита на ден може да намали умората и депресивните симптоми и да увеличи енергията.

Направете стойка на глава

Седенето на глава ще подобри умствената дейност и ще ви събуди. Това се дължи на увеличения поток кръв към главата.


image0 (9K)