Как да разберете дали ви продават замразено и после размразено месо

Барбекю, месни ястия, кюфтета, пържоли и подобни храни са незаменима част от кухнята на всеки месояден. Вътрешно производство или внос, навсякъде се предлагат най-различни варианти на червените меса.

[ad id=“225664″]

Но на какво трябва да се обърне внимание при покупката на меса?

Готово предлаганата кайма се приготвя с най-различни примеси, което я прави рискова за употреба. За съжаление в днешно време каймата съдържа много примеси от бял дроб, сърце и много малко истинско месо.

Ако сте решили да закупите кайма, най-добре е месото да се смила пред очите ви или директно да си купите месото и сами да си го смилате. Така поне ще сте сигурни какво консумирате наистина.

[ad id=“263680″]

Много хора съхраняват месата във фризери за запазване на свежестта им. Веднъж замразеното обаче, не може повторно да се замрази. Това довежда до образуването на вредни микроорганизми. Така че преди закупуването на червени меса се уверете, че не е било замразено два пъти. Ако купувате месо в процес на размразяване, е удачно веднага да се използва и приготвя.

Как да разберете дали месото е било замразено веднъж?

Замразените пресни меса пропускат малко повечко кръв. Така че, ако закупените меса имат в тарелката кръв, значи са били замразени предварително.

[ad id=“238430″]

Закупените меса не бива дълго време да престояват сурови в хладилник. Могат да се запарят, сварят и така да се съхраняват в хладилника, преди да бъдат сготвени. Замразените сурови меса са склонни към образуването на бактерии.

Ако ще се поръчва сурово месо по интернет, най-добре е да се поръчват меса на известни търговски марки.

А пък най-добрият и здравословен вариант е, ако имате възможност направо да си закупите добре отгледано животно, да го заколите и така си набавите необходимото.

Източник: gotvach


image0 (9K)