Как да разберем дали връзката ни е сериозна или само забавление – три основни признака

Всеки от нас търси любовта на живота си и връзката, която ще трае вечно. За да може да ни се случи това обаче, е необходимо връзката да бъде стабилна и зряла. Невинаги бурната любов е гаранция, че ще останете с този човек вечно. Но същото можем да кажем и за бавното опознаваме — и в двата случая, в крайна сметка откриваме, че не сме намерили идеалния партньор.
За съжаление, мимолетните връзки ги разпознаваме, когато вече е твърде късно и сме емоционално или физически твърде обвързани с този човек. От друга страна, много е възможно да пропуснем под носа си идеалната връзка, тъй като просто не сме разпознали правилните сигнали.

За разлика от мимолетните връзки, в зрелите връзки няма много драма, нито състезание, а заради това, двете страни са много по-щастливи. Това са показателите, които казват, че вашата връзка е точно такава.

[ad id=“226585″]

1.Разправиите са рационални

Споровете не трябва да бъдат нещо лошо. Ако вашите спорове са рационални и конструктивни, вашата връзка може още повече да засили. И щастливите двойки се карат, но техните спорове са уравновесени, затова техните кавги са отлична основа за подобряване на връзката.

2.Не се конкурирате

В неузрелите връзки е важно чия дума е последна и кой е победил в една дискусия. В трайните връзки победата е по-малко важно. Понякога е по-добре да вдигнете ръце от дебата, отколкото да се борите и с ръце, и с крака, за да докажете, че сте прав.

[ad id=“226585″]

3.Личното щастие е на второ място, първи са общите интереси

Разбира се, това правило не важи винаги, но компромисите и възможността за компромис са показател, че сте в зряла връзка. Веднъж отстъпвате вие, друг път другата страна. Истински показател за зрялост е нашата готовност да жертваме нещо за другия човек, за да бъде той щастлив.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)