Как да преживеем раздялата с любимия човек?

Да оцелееш след раздялата с любим човек е нереално трудно и много, много болезнено. Как да започнеш да живееш без него? Какво да направиш, че да не боли така? Как да си върнеш мъжа, или поне – да се отървеш от натрапчивите мисли за това? Как да забравите за него? Как да простиш и да забравиш предателството?! … – Това е добър, но непълен списък на въпросите, които възникват и е хубаво да се вслушате в гласа на тези, които са оцелели след подобни преживявания.

1. Признайте си, че сте…

Пристрастени – не, не към мъжа, а от неговата любов. Даже да не ви обича или любовта си е отишла отдавна, това не променя нищо. Напротив – това само усилва емоцията ви. Не мислете как да поправите нещата. За това ще мислите, ако знаете как да се избавите от болката, ако сте самостоятелна, независима и се чувствате силна. Опитът показва, че „разкаялите” се мъже започват да се държат по-лошо. Да оцелееш след това е още по-трудно.

2. Не търсете лесно решение

Щуротии като алкохолни запои, опиати или дори хипноза за временно решение, което ще доведе до нови проблеми. Пристрастяването е болест, от която не страда тялото и душата. Все едно – трябва да я преживеете, за да не развиете фобия, страх от обвързване или истински срив. Нуждаете се от топлота и обич. Бъдете с роднини, приятели, дори мъже (само не спете с тях). Ходете на гости, пътувайте, излизайте заедно и ако можете – говорете за болката си, за да ви олекне. Логиката на тази тактика срещу депресия след раздяла е проста – колкото повече любов получавате, толкова по-малко ще се нуждаете от тази на този, който ви е изоставил. Започнете да работите над себе си – запишете се на йога, бягайте сутрин, докато градът още не се е събудил напълно, ходете на психолог. Колкото повече общувате с хора и колкото повече любов показвате към себе си, толкова по-бързо ще се изправите на крака. Знаем, сега ви се иска просто да лежите и да не говорите с никого. Позволете си ден или два такова поведение – не повече! На следващото утро станете рано, изпийте си чашата гореща вода на гладно и започнете акцията по лекуване на разбитото ви сърце!

 3. Депресия след раздяла лечение – Не на новите романи!

В такъв момент ви се иска да се утешите с първия срещнат и това е разбираемо. Само че не го правете! Рискът да сгрешите е почти 100%. Или ще проявите жестокост или ще попаднете на използвач. Агонията и в двата случая е страшна!

4. Страдание – на час по лъжичка!

Психолозите са изчислили – нужни са ви само два часа на ден отдаване на емоцията, за да се почувствате добре. Крещете, плачете, чупете…но не прекалявайте!

5. Бъдете заети! Създавайте вместо да рушите!

Преместване в нова квартира, ремонт на дома, основно почистване и изхвърляне на старите вещи ще внесе мир в душата ви. Медитирайте или се обърнете към традиционната молитва. Няма да използваме гръмки имена, но знаем, че това помага. Ще ви стане по-леко и по-скоро ще бъдете в мир със себе си! От личен опит ще ви кажем – няма по-добър лек за разбитото сърце от здравата работа. Искахте да напишете роман, да научите английски наистина добре, да вземете две години за една в университета или да създадете нов, вдъхновяваш проект?! Сега е вашето време!

Нищо не лекува депресия след раздяла по-ефикасно и трайно от успеха! Вие го можете и го заслужавате!

Източник – Жена на върха


image0 (9K)