Как да почистим дома си за 15 минути – екшън план в 5 точки

Приятелите ви близо до дома ви и се обаждат, че ще наминат да пият кафе след 15 минути. Хвърляте поглед към бъркотията около вас и се чудите как да изчистите всичко за толкова кратко време?!

[ad id=“263680″]

Оказва се, че има начин да превърнете хаоса в порядък само за четвърт час. Просто ви е нужен конкретен план за действие, а именно:

1. Първо оправете себе си

Хубаво се огледайте в огледалото, сложете си чисти дрехи, срешете се и си сложете парфюм. Факт е, че гостите гледат предимно вас, отколкото къщата.

2. Разкарайте бъркотията от раз

В коша за мръсни дрехи сложете абсолютно всичко, което е разхвърляно (дрехи, обувки, чанти, играчки, списания, книги, CD-та и др.). В този момент няма време за сортиране и връщане на нещата по местата им. Целта е да ги разкарате от зрителното поле (като ги скриете в шкаф или килери, например). Съберете всички мръсни съдове, остатъци от ядене и ги занесете в кухнята. Сложете ги в съдомиялната машина или под мивката.

[ad id=“225664″]

3. Избършете праха

С мокри кърпички изтриете огледалата, рамките от снимките, прозорците, които не са покрити със завеси или друго. Със специални кърпички за дърво (или универсални) избършете масичката за кафе, шкафовете, библиотеката и др. Подравнете декоративни елементи, а с ръчна прахосмукачка почистете леглото, фотьойлите, подредете възглавничките и покривките. Ако имате време, набързо почистете пода с прахосмукачка.

4. Освободете се от неприятната миризма

Отворете прозорците да се проветрят помещенията, запалете ароматна свещ или напръскайте с освежител за стаи. Изхвърлете боклука от кофите.

5. Вход

Първото, което гледат вашите гости е предверието. Изтеглете цялата бъркотия от входното пространство (излишък от якета, палта, обувки, чанти …) и подредете това, което е останало. Бързо почистете пода с прахосмукачка.


image0 (9K)