Как да подредим иконите у дома

Кое е най-подходящото място за иконите в дома? Кое е правилното място за тях? Не е нужно да сте специалисти по Фън Шуй, за да подредите правилно иконите в жилището. Ето няколко съвета, как да ги разположите, за да зареждат с положителна енергия не само дома, но и обитателите му.

В коридора

Закачете иконата срещу входната врата, защото така ще благославя тези, които влизат и тези, които излизат от дома.

На източната стена

Свещеникът ще ви каже, че иконата трябва да се постави на източната стена, за да се спази правилото на църквата. Олтарът, т.е. свещената част в църквата, е разположен на изток (Това е частта, където влизат само свещениците) и докато трае службата вярващите са обърнати към олтара, т.е. на изток. Изтокът в християнството символизира Христовото Възкресение. Също така добре би било пред иконата да имате кандило, което представлява един вид почит към светеца покровител на дома.

В детската стая

Тук не е важно на коя стена се намира иконата, защото децата са чисти и безгрешни като ангелите. Целта на иконата в детската стая е ангелът покровител и светеца на вашия дом денонощно да бдят над малкото съкровище.

Под възглавницата

Много хора, които имат проблемен сън, кошмари, страдат от безсъние при пълнолуние, или имат болки и затова понякога поставят икона на своя светец покровител под възглавницата, докато спят. Църквата не отрича тази практика.

На бюрото

На бюрото си можете да поставите също икона, но всичко зависи от това кой влиза в стаята и дали искате посетителите ви да знаят за тази страна на характера ви. Но някои хора поставят иконата на бюрото, за да им помага и да ги защитава, а също и да им донесе успех в това, което работят.

Независимо кое място ще изберете за вашата икона, църквата препоръчва във всеки дом да присъства поне една икона, която ще ви напомня ежедневно на християнския морал и етика, като знак, че трябва да почитате Бог и че най-важните неща в живота са в Божиите ръце.

Източник – Жена на върха

 


image0 (9K)