Как да подбираме правилно бебешките шишета

Шишетата и бибероните за пеленачета не са еднакви, има различни модели, форми, материали и милилитри. Raya Toys предлага асортимент от най-добрите бебешки шишета бебешко шише.

Ценни съвети на Raya Toys при избор

Следните критерии са важни при избора през първите месеци:

  • Бутилката за пеленачета трябва да бъде лесна за почистване, разглобяване и сглобяване, защото ще трябва да се стерилизира няколко пъти на ден.
  • Биберонът трябва да бъде със система против колики, която предотвратява прекомерното преминаване на въздух по време на хранене.Доказано най-добрия вариант е шишето с тръбичка, която отвежда въздуха на дъното и така предотвратява коликите и запазва хранителните качества на млякото. 
  • Потокът на млякото трябва да бъде бавен, тъй като бебето трябва да полага усилие да засмуква , вместо бързо и доста често давейки се да се засити. Така ще подпомогнете естественото кърмене. 
  • Детският биберон, трябва да се поддържа изключително чист. Стерилизирането се прави чрез сваряване на бутилката или с използване на стерилизатор.Стъклото за шише и силикона на за биберон са най-подходящи за дълготрайно и качествено стерилизиране. 

Какви са разновидностите на бебешките шишета

Детските бутилки и биберони могат да бъдат изработени от различни видове материали. Материалите са стъкло или пластмаса за бутилката и силикон и каучук за биберона. 

  • Плюсове и минуси на стъклените.

Стъклените са по-екологични, издържат дълго време и могат да бъдат по-добре  стерилизирани . По-тежки са от пластмасовите и при падане могат да бъдат счупени. Нашето предложение е за новородени бебета, задължително да купувате стъклени шишета, които по-късно, когато небето започне да хваща и хвърля да смените с PVC шишета.  

  • Плюсове и минуси на пластмасовите.

Пластмасовите са леки, устойчиви и практически неразрушими. Трябва да се сменят по-често.  

  • Плюсове и минуси на каучук и силикон за биберона. Каучука е екологичен натурален, но се ползва изключително кратко, ако започне да лепне трябва да го смените.  

Как да подбираме бебешките шишета според възрастта на детето

На практика първо се подменят бибероните. 

Те могат да бъдат 0+ 3+,6+,9+,12+.

  • По какви критерии да изберем детският биберон за новородено. Може да се ориентирате по етикета на биберона, там са оказани месеци и капки. 

Биберона трябва да се доближава максимално до гърдата, за да наподобява естествено хранене. Много често може да забележите, хармоника в основата за да се движи заедно с бебето, венчелистчета , които да се оприличават с майчината гърда. Мекота и гъвкавост на материала.  

  • По какви критерии да изберем бебешка бутилка за деца над 6 месеца.

Капацитетът им трябва да бъде по-голям и да благоприятства захващането от новороденото. Отворът на биберона е по-голям и с формата на X или Y  отвор. 

Когато детето е свикнало с процеса на поглъщане и може да борави с със сравнително големи предмети, е добре бутилката да бъде заменена с чаша за бебета. Най-уникалната  чаша е на 360 градуса, тя е външно като обикновената, но с специална капачка, която пропуска само ако детето е докоснало с уста . Друг интересен модел е чашата със сламка и тежест. Чрез нея детето може да отпие винаги от течността, вместо да погълне така вредния въздух. Рая Тойс предлага широка гама от избор на продукти, проверете още днес!