Как да отгледаме отличник в училище

Децата, които са успешни в училище, обикновено имат родители, които разбират значението на подкрепата и които са намерили начин да възпитат положителен подход в ученика дори към домашното. Домашното е нещо, което ученикът свършва у дома, без помощ и наблюдение на учителя – това е важна част от обучението. Работата по него помага в самодисциплината на ученика и в планирането на времето. Също така помага на децата да станат самостоятелни. Понякога домашните са сложни и трудни. Често това е първото нещо, което детето иска да направи след училище. Много често изисква от родителите да помогнат на детето си. Ако родителите са незаинтересовани от домашната работа на детето, тогава губят възможността да го научат на положителна нагласа като работници. Тези неща са твърде важни, за да бъдат оставени на случайността.

Въвеждането на рутина в ежедневието: Нямате си на представа колко е важен той за оформяне на дисциплина при подготовката за училище. От своя страна ги подкрепете с редовно четене на книжка за „лека нощ”. С един куршум ще отстреляте няколко заека – ще си създадете скъп спомен, ще ги накарате да заобичат книгите, ще ги опознаете по-добре и ще им създадете изключително полезен навик.
Как да накараме детето да учи по-добре
Определете място и време за ученето: Мястото не трябва да бъде нещо специално, най-важното е децата да разберат, че домашното е приоритет.

Изключете телевизора – Най-добре е телевизорът да не бъде в стаята, където децата се учат, за да могат да се съсредоточат върху домашното и уроците. Много специалисти препоръчват телевизора да бъде изключен през цялата седмица, докато детето ходи на училище.

Свършете си задълженията, докато детето пише домашните – Можете да оправяте документите, да четете нещо или да довършите това, което не сте успели на работното място. Важно е децата да ви видят, че пишете, четете и се концентрирате върху работата. Това ще им послужи като пример за изграждане на навици.

Настоявайте домашната работа, за да бъде изрядна – Децата трябва да се научат, че е важно да се представят по най-добрия начин, защото това е показател за самоуважение и уважение към другите. Навик, който ще бъде полезен през целия живот.

Вижте само дали домашното е напълно завършено – Учителите трябва и да видят грешките на децата, за да могат по-късно да ги коригират. Никога не пишете домашното на детето вместо него. Помагайте само ако детето ви постави конкретен въпрос.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)