Как да организираме почивката си в пика на лятото?

В разгара на летния сезон все още не сте организирали почивката си? Ние ще Ви помогнем.

[ad id=“225664″]

Ето няколко полезни съвета за тези, на които им предстои да го направят. Изборът Ви няма да става предмет на обсъждане, но е добре преди да изберете, да планирате все пак някоя дестинация. И закъснелият план за действие е по-добър от никакъв такъв. Не бъдете чак такива ентусиасти да се „втурвате“ в непринудени пътешествия. Първо – набележете мястото. Проучете предварително маршрута, хотелите, цените. Съобразете се също така и с  пиковия сезон – в момента навсякъде е пълно с туристи. Въпреки че идеята за евтин хотел е привлекателна, не се „хвърляйте“ на най-евтините цени. Така рискувате да си вгорчите почивката с незадоволително качество. Освен това, винаги проверявайте отзивите /имайте предвид и факта, че негативните неща обикновено са спестени/. Ако решите да почивате извън България, това важи още повече.

[ad id=“263680″]
Където и да почивате, отделете си достатъчно време да разгледате и забележителностите на мястото. Това ще направи престоя Ви още по-приятен. Ако сте на по-отдалечено място от центъра, информирайте се за превоза до хотела Ви, до забележителностите, до местата, които искате да разгледате.

Плаж-море-Слънчев-бряг
Ако предвид сезона, все още са останали някакви промоции или намаления- възползвайте се, ще останете приятно изненадани от фактора отстъпка. Звъннете да напомните за пристигането си преди това, презастраховайте се от неприятни изненади. Дори и за да е да уточните местоположението на хотела, това ще Ви спести доста лутане и загуба на време.

[ad id=“236993″]

Ресторантите – добре е да сте проучили предварително къде се приготвят вкусни или традиционни гозби. Така ще си спестите хранителни проблеми. Също така, това ще Ви помогне да разберете дали ресторантът отговаря за критериите Ви за добра и вкусна храна /ако в хотела Ви няма включена такава/. Добре е също така да сте осведомени и за близък супермаркет, аптека, за всеки случай.

[ad id=“236999″]

Ако сте решили да почивате с децата си – това вече променя нещата. В такъв случай трябва да сте наясно с доста повече неща- като например дали в хотела има места, специално обособени за игри /детски кътове, катерушки, пързалки/. Най-добрият вариант тук е самостоятелна вила, но това пак зависи от много неща.

Дали искате да си починете на спокойствие или пък да се „заредите“ с шумни морски емоции, си е Ваша работа. ЗАРАТА ви пожелава пълноценна почивка и безпроблемно изкарване!


image0 (9K)