Как да намалим теглото си без тежки диети и лишения

Всеки от нас се е заричал да започне диета, обикновено от понеделник или пък от 1 число на месеца…и така много пъти. Но, когато наистина сме готови да се погрижим за теглото си е добре да следваме следните съвети:

1.Спрете да ядете захар. Ако обичате да похапвате сладко, ще се наложи да го намалите или спрете. Учени констатират, че захарта води до пристрастяване. Можете да заменяте сладките изкушения с плодове.

2. Номерът при отслабването е да ядете храни, които ускоряват метаболизма. Какво да ядем, за да отслабнем?

Ябълки: Този плод съдържа много вода и два вида фибри, които помагат за намаляване на теглото.

Яйца: Те са източник на протеини. Това ще ви донесе чувство за ситост. Изследване сочи, че хора, които ядат по две яйца на закуска, приемат над 400 калории по-малко през останалата част от деня, отколкото биха приели, ако закусват гевреци например.

Карфиол/Броколи/Спанак: Карфиолът не съдържа нишесте и затова можете да го консумирате в неограничени количества. Освен това той е и много полезен, тъй като съдържа хранителният елемент сулфорафан, който се използва при борба с рака, както и фолиева киселина и витамин С, които помагат за свалянето на излишните килограми.

Нискомаслено кисело мляко: Вмъкнете повече млечни продукти в хранителния си режим, като добавяте кисело мляко към различните сосове и дресинги за салатата.

Фъстъци: Изследователи от Университета Пардю откриха, че хората, които често хапват фъстъци са склонни да ядат по-малко през остатъка от деня и по-лесно поддържат теглото си, дори и да им е позволено да изядат колкото си фъстъци поискат. Можете да ядете и други видове ядки, те са много полезни за функцията на мозъка.

Риба:  печена и варена.Тя изпреварва овесената каша и зеленчуците в класацията за най-засищаща храна.

Салата: Правилото е следното: колкото по-зелено, толкова по-добре! Дъвчете храната колкото се може по-добре!

3. Пийте повече вода: Задължително преди всяко хранене изпивайте по една чаша вода. Освен че ще намалите чувството си за глад, ще помогнете на стомаха си с храносмилането.

4. Не забравяйте да се храните редовно: Ако пропуснете някое хранене, ще употребите по-голямо количество храна на следващото хранене. Добре е да се храните по следния начин: малки порции през малък интервал от време, като задължително трябва да приемате плод или зеленчук.

5. Не забравяйте спорта: Вместо да седите пред телевизора, излезте на разходка. Можете да правите упражнения, да запишете някакъв спорт, да танцувате, дори да чистите вкъщи. Последното ще изгори не малък брой калории.

Източник: highviewart.com


image0 (9K)