Как да изтърпим по-лесно маската в жегите

Носенето на маска на обществени места все още е задължително. Когато влизаме в затворено обществено пространство, в което има много хора, носенето на маска може да намали риска от потенциално заразяване не само с коронавирус, но и с всякакви други вируси, причиняващи респираторни заболявания, пише az-jenata.bg.

Носенето на маска през лятото обаче създава изключително неприятен дискомфорт заради горещината през този сезон. За да намалите неприятните последици от носенето на маска не само за комфорта, но и за кожата и дихателната ви система, вижте няколко съвета за това как да направите носенето на маска по-лесно в горещината.

Ограничете времето, в което се налага да носите маска

Невинаги е възможно да ограничите посещенията на обществени места, на които носенето на маска е задължително. Но за да намалите значително такива посещения, планирайте внимателно ангажиментите си. Подреждайте ги така, че да се налага колкото се може по-малко време да носите маската в горещината. Избягвайте изпълнението на ангажименти, свързани с посещение на такива места в топлите часове на деня.

Изберете дишащ материал

В момента на пазара се предлагат всякакви маски, направени от всевъзможни материали. Някои са синтетични, което изключително затруднява дишането и вреди на кожата. Други са направени от естествени материи, като памук. Избирайте маски от дишащи материи, за да се чувствате по-комфортно и вие, и вашата кожа.

Носете повече от една маска със себе си

Дишането в комбинация с жегата през лятото създава условия за ускорено запотяване и овлажняване на маската ви. Затова винаги бъдете подготвени с повече от една маска в себе си, когато сте навън. Сменяйте ги достатъчно често, за да се предпазите от дискомфорт и здравословни проблеми.

Стойте далеч от слънцето

Пазете се колкото се може повече от пряката слънчева светлина. Не забравяйте да се хидратирате добре, особено ако носите маска продължително време. Стоенето на слънце може да направи понасянето на задължителната маска на лицето ви още по-трудно.

 


image0 (9K)