Как да излъжем зимата и да не настинем

Има много начини за подобряване на имунитета, но дали всички те са ефективни? Вижте пет начина, които лекарите препоръчват и лесно може да надвието зимното боледуване.

Използвайте чесън

Чесънът е известен като средство за предотвратяване на настинка и грип. Това е естествен антибиотик, който има антивирусно, антибактериално и противовъзпалително действие. Подобрява имунитета, а активната му съставка алицин се освобождава 10 минути след нарязване.

Не пренебрегвайте киселото зеле

Имунитетът е свързан с храносмилателната система. Необходимо е да се поддържа нивото на добрите бактерии в червата, да се приемат пробиотици и да се яде кисело зеле.

Пийте чай от джинджифил

В допълнение към лимона и меда, джинджифилът е чудесен съюзник в борбата срещу настинки, вируси и грип. Той не само се съчетава добре с изброените съставки, но и лекува кашлица по-бързо от всяко друго естествено средство.

Пийте витамин D

Известно е, че тялото произвежда витамин D под въздействието на слънчевата светлина. В студените дни ни липсва витамин D, така че трябва да внимаваме за това. Витамин D се съдържа в рибите, яйцата и някои зърнени храни, но ако използвате добавки първо направете консултация с лекаря си.

Тренирайте

През зимата сме по-малко активни, нямаме мотивация за упражнения и сме постоянно вкъщи. Може да ви мотивира знанието, че спортът помага за имунитета. Ако усетите първите симптоми на настинка, облечете анцузи и маратонки и отидете на тренировка.

 


image0 (9K)