Как да излекувате хремата си

В това променливо време се активира хремата. Искам да ви представя една точкова терапия, която ще ви помогне да я победите. Изпитано е, действа!

[ad id=“225664″]

Едно от неприятните състояния, което е част от живота на почти всеки човек, е хремата. За щастие, можем с алтернативни средства да активираме силите на организма си и да се справим с болестта, преди да се е задълбочила повече от обикновена настинка. За целта използвайте доказаната сила на следните масажни точки по лицето:

[ad id=“263680″]

Точка номер 1. Тя се намира точно между веждите. Притиснете я за около минута.

Точка номер 2. Тези точки се намират в областта на слепоочията или по-точно на 2 сантиметра от външния край на веждите. Трябва да ги натиснете едновременно.

Точка номер 3. Две симетрично разположени точки в основата на носа, близо до вътрешния ъгъл на очите. Масажирайте ги едновременно.

Точка номер 4. Симетрично разположени точки на около половин сантиметър странично от ноздрите.

[ad id=“237001″]

Как се прави точковият масаж?

Точките трябва да се притискат с върха на пръстите в продължение на една минута. Натиснете достатъчно силно, но не и до болка. Няма значение дали правите масажните движения по часовниковата стрелка или обратно. Важно е да има усещане за натиск върху точката. Основната цел е да предизвикате приток на кръв към нея.

Източник:Комсомольская правда


image0 (9K)