Как да изберем хубава и зряла диня

Диня – най-любимото и сочно лятно удоволствие! Но понякога е толкова трудно да изберем наистина зрял и вкусен плод.

[ad id=“225664″]

Днес ще споделим с вас тайната на това как да изберете най-зрелите и сладки дини! Повече никога няма да се чудите в магазина или на пазара!

fb_be2e4160b6b132a27af3ac16f15b6a88

  1. По размера
    Трябва да внимавате с огромните дини. За съжаление, нашият климат не е чак толкова благоприятен за отглеждането на плодове с гигантски размери. Следователно, налице е висока степен на вероятност, че тези дини са подхранвани с изкуствени торове.
  2. По жълтите петна
    Тази особеност е сигурен признак на зрелите плодове. Колкото по-жълто е петното, толкова по-вкусна и по-сладка е динята, която сте избрали.
  3. По полов признак
    Малцина го знаят, но дините могат да бъдат разграничени и по полов признак. „Мъжките“ са по-големи и по-продълговати, докато „женските“ – по-малки и леко сплеснати.

„Момиченцата“ определено са по-сладки!

[ad id=“263680″]

  • По звука
    Зрелите плодове често издават  кух звук, когато ги почукаш. За да я провери на зрялост, динята трябва да се стисне от двете страни. Ако плодът леко „изпращи“, значи, че е узрял и готов за ядене.
  • По дръжката
    Жълтата суха дръжка е отличен показател за зрялост. Зелената, напротив, показва, че динята е откъсната прекалено рано.
  • На аромат
    Кората на динята трябва да издава специфичен свеж аромат. Ако не мирише изобщо, това означава, че динята вероятно не се е отглеждала по естествен път.

Източник: За Жената


image0 (9K)