Как да запазим хубавата си фигура и през зимата

Свежите летни салати отстъпват пред богатите и тежки ястия, когато температурите започнат да се понижават. Физическата ти активност рязко намалява, а килограмите постепенно се трупат. СТОП!

Подготвили сме няколко съвета, с чиято помощ да запазиш добрата си форма дори и през зимата.

№ 1  Избирай храни без етикет

Повечето продукти, които се продават в супермаркета, са придружени от етикети с безкрайно съдържание от съставки. В доста случаи тези съставки не са нито здравословни, нито подходящи за онези, които искат да се отърват от излишните килограми. Нашият съвет е да даваш приоритет на качествените плодове, зеленчуци и протеини. Внимателно следи какъв е произходът на въглехидратите и избягвай рафинираните брашна и захари. Броенето на калории не работи, когато произходът и качеството на продуктите не се вземат предвид.

№ 2 Открий най-подходящата физическа активност

Физическата активност е твоят най-добър съюзник в борбата с излишните килограми, но няма да помогне, ако не се наслаждаваш на дейността, която практикуваш. Именно поради тази причина е важно да избереш подходящ спорт, който да те мотивира и да те кара да се чувстваш добре. Спортуването е начин за борба със стреса, така че не бива да бъде проблем, а облекчение.

№ 3 Край на джин-тоника

Алкохолът е един от най-големите виновници за натрупването на излишни килограми поради две основни причини: първо, защото алкохолните напитки съдържат празни калории и второ, защото той спира загубата на мазнини, тъй като тялото започва да го използва като източник на енергия, пише cosmopolitan.bg.

№ 4 Експериментирай в кухнята

Здравословното хранене не означава, че трябва да се ограничаваш до маруля и пиле на скара. Можеш да си създадеш разнообразно меню, което да бъде богато, но и полезно.

TrafficNews.bg


image0 (9K)