Как да запазим свежия вид на букетите

[ad id=“225664″]

Една ваза пълна с цветя придава свежест и красота в нашия дом или на работното място. Дали са ни подарили букет или сами сме решили да украсим с малко нежност ежедневието си, ние искаме да запазим тази красота за по-дълъг период. Това не е никак невъзможно стига да се грижим за нея. Това, че цветята вече са отрязани съвсем не означава, че не можем да ги съхраним свежи за седмица дори две.

DSC09156

[ad id=“263680″]

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да запазите разкошния букет с цветя за повече време.

1. Цветята трябва да бъдат потопени в хладка вода. В никакъв случай не трябва да бъде топла. Не пълнете вазата до горе с вода. Една трета или до половината е достатъчно.

2. Сменяйте редовно водата във вазата. Не доливайте нова вода. Доливането позволява на бактериите да се развиват, като по този начин унищожават цветята.

[ad id=“238430″]

3. Подрязвайте краищата на стеблата през няколко дни. Рязането трябва да става напречно(полегато) ,тъй като това увеличава площта, чрез която цветята ще пият вода.

4. Отстранете излишните листа от стеблото преди да поставите букета във вазата. Това предотвратява образуването на гъбички и бактерии, които са отговорни за гниенето на цветята.

5. Редовно почиствайте букета от изсъхналите и повехнали цветове и листа. Освен че причиняват по-бързо стареене на другите цветя, те загрозяват и красотата на букета.

6. Не слагайте букета с цветя на пряка слънчева светлина или близо до отоплителни уреди. Цветята не обичат високата температура, затова ги поставете в по-хладната част на стаята.

[ad id=“218001″]

rozy_podsolnuhi_zhasmin_cvety_buket_kompoziciya_vaza_3600x2380


[ad id=“236993″]

Рубриката се води от младши експерт по цветята Инна Петрова.

За справки – магазин „Цветя от рая“ –  ул. „Ангел Кънчев“ №52

Работно време:

Понеделник – Събота

09:00  – 19:30 

Неделя

10:00 – 17:00 

[ad id=“236999″]


image0 (9K)