„Какъв премиер на демократична страна може да бъде човек, който е бил сред главатарите на групировките през 90-те години?”

 Днес депутатът от БСП Антон Кутев прочете пасажи от произведението на Антон Тодоров „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите”, който е бил депутат от ГЕРБ 2013г.

Тодоров напада грубо Бойко Борисов и представители на ГЕРБ : “Най-краткото определение на думата “шайка” е “група хора, обединени от престъпни цели”.

“Според мен ГЕРБ са точно шайка – неподправена, с българо-руски традиции, лишена от усет за минимално самовъзпиране в злодействата си…”.

“Какъв премиер на демократична страна може да бъде човек, който е бил сред главатарите на групировките през 90-те години?”. Това са част от цитатите, изчетени от парламентарната трибуна от Антон Кутев с декларация от името на парламентарната му група.

    

Антон Кутев се обърна към колегите си: „Надявам се разбирате, че тези думи не са мои. Те са написани през 2013 година от ваш колега, сега депутат от ГЕРБ..

Там между другото, сте наречени “Истински политически рецидивисти, никога не осъзнали вредите, които причиниха на нацията”. Особено е интересен цитатът, в който той ни казва, че днес можем да кажем, че най-големите провали на ГЕРБ и Борисов, в частност, се случиха точно тук, в избора на хората. Калинките наводниха всички нива на публичното управление, а случаи като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Румяна Желева, Калина Илиева и още стотици ще останат в аналите на българската политическа наука като сублимат на един от най-големите провали на българската нация.
Защо, при това положение, човекът се е съгласил да бъде депутат от ГЕРБ, за мен остава неясно. Но важният въпрос е – защо вие се съгласихте да го сложите в листите си и да го направите депутат“, допълни Кутев.

Антон Кутев обясни, че говори за тази книга, за да обърне внимание на компромисите, които са склонни да правят ГЕРБ в името на властта.
„Всяка власт е форма на компромис. Главният въпрос на властта е до какво ниво на компромис си готов да стигнеш. Кое е твоето ниво на гнусливост, под което не си склонен да паднеш. Червената линия, която те отличава от политическия продажник и която показва, че властта не се упражнява на всяка цена, а само в полза на обществото”, изтъкна депутатът Кутев.

http://BNews.bg


image0 (9K)