Какъв подарък да изберете според зодията

Знаете ли, какви подаръци предпочитат представителите на различните зодии? Това ще ви е нужно, ако искате да зарадвате с вниманието си приятел, колега или близък роднина.  Ако искате подаръкът ви наистина да се хареса, трябва да се ориентирате във вкусовете на представителите на всички зодиакални знаци! Защото това, което предизвиква щастие у Девата, може да породи недоумение у Рибата.

 Подаръци за Овен  (21.03 – 20.04)

Овенът се радва като дете на всеки подарък. За него няма да е обидно, ако забравите за празника му и не го зарадвате с жест. Но ако подаръкът е опакован с пакет в ярки и весели цветове, той ще му се радва цяла година. За Овена не трябва да се притеснявате дали подаръкът ще носи някакво специално значение или някакъв подтекст. С радост ще бъде приет самият жест на внимание, а после няма да ви се размине и ще получите някаква „дреболия” за благодарност, чиято цена може да надхвърли и тази на закупеното от вас. Вашият подарък сам по себе си ще послужи като стартов бутон за взаимни жестове.

Овенът, обаче, предпочита подарък, който той ще може да използва ежедневно, за да му напомня колко е обичан. Ето защо, може дори и да не се докосне до подарените му вкусотии. Сладкишите могат да послужат само като допълнение към основния подарък. Цветята също няма да предизвикат твърде щастливи емоции. Овенът знае, че те живеят твърде кратко, а той обича всичко живо. За него полезната вещ е по-жива, защото може да послужи за нещо.  Помнете още: Овенът не приема подаръци от хора, които не харесва.

Добри идеи за подарък на представители на зодия Овен: чаши, тефтер, икона, бъклица, арганово масло, чайник или каничка за кафе, рисувана подкова, красиво авторско бижу и др.

 Подаръци за Телец (21.04 – 20.05)

Телците предпочитат скъпи подаръци, въпреки че няма да се издадат, ако сметнат, че сте ги оценили по-ниско, отколкото самите те се оценяват. Един, дори и скъп подарък, в този случай не е достатъчен. Освен основния пакет, трябва да предвидите и допълнителни „изненади“. Задължителни са цветята и нещо вкусничко (ще е прекрасно, ако е направено от вашите ръце, но не аматьорски, а почти професионално). Плюс бутилка марков алкохол или вино и кутия луксозни бонбони.

Със сигурност има и по-скромни Телци, които ще се задоволят с бутилка уиски и скъпа кутия шоколадови бонбони без „основното“. Но повярвайте, те ще останат с усещането, че не са на някое от първите места в листата на ценените от вас познати. За това по-добре не забравяйте да им поднесете и нещо практично и по-дълговечно.

Телецът обича домашния уют, ще го зарадвате с оригинални предмети, които ще предадат очарование и топлина на дома. Прекрасен избор е арома-лампа, красив свещник, свещи, чайник, каничка за мляко или кафе, одеало, чехли, хубаво бельо. Авторските бижута, златото и скъпоценните камъни са високо ценени от Телеца. Опаковката трябва да бъде не по-малко шикозна от самия подарък. Телците уважават богатите хора.

Добри идеи за подарък на представители на зодия Телец: красиви авторски съдове, икона, картина, авторски бижута, скулптура, арганово масло, арома-лампа, свещник, прекрасни ароматни етерични масла.

 Подаръци за Близнаци (21.05 – 21.06)

Близнаците не отдават на подаръците особено голямо значение. За Близнаците, те не са особен стимул за радост, а ако се налага да подаряват самите те, това за тях се превръща в истинско бреме. За Близнака по-важен е този, който прави подаръка. Близнаци и Водолей по-лесно приемат факта, че сте забравили да ги поздравите, в сравнение с другите Зодии.  Така че, не е нужно дълго да си блъскате главата, когато решите да им изберете нещо за спомен.

Близнакът ще бъде щастлив от поднесената му интересна книга, тефтер, калиграфски комплект, комплект  химикалки, калкулатор или компютър. Ще приеме с радост всичко, което по някакъв начин разширява неговите хоризонти. Зарадвайте го с абонамент за любимото му списание или кабелна телевизия, купете му мобилен телефон или някакво офис оборудване.

Не се напрягайте,  да си спомните дали Близнакът вече има това, което сте му избрали. Те рядко се задоволяват от един екземпляр, защото са разпилени и вечно губят нещо. Представете си колко дреболии можете да му купите? Всичко, което е възможно да изгуби! Ако решите да дарите с вниманието си Близнак, поднесете му множество дребни неща в разнообразни кутии, още по-добре, ако опаковките са интересни. Коментарите, които съпътстват разопаковането, ще развеселят всички гости.

С опаковката няма да имате проблеми, Близнакът няма да й обърне особено внимание, за него е по-интересно това, което е вътре.  Него го движи не интересът, а любопитството. Ще се радва повече на вас, отколкото на това, което сте му донесли.

Добри идеи за подарък на представители на зодия Близнаци: чаши, тефтер, бъклица, арганово масло, съд, рингове за салфетки, красива ръчна картичка, бижу и др.

 Подаръци за Рак (22.06 – 22.07)

Ако вашият Рак колекционира нещо (това е присъщо за зодията им), тогава проблемът се решава от само себе си.   Направете всичко възможно, за да намерите ценно попълнение към колекцията му.  Това ще означава не само, че си спомняте за „светлите” му дати, но и че го цените лично и уважавате това, което е скъпо и на неговото сърце.  Но това все пак си е Рак. Дори ако той празнува рождения си ден не на точната дата, не забравяйте да го поздравите именно на юбилея. Добре е, ако го почетете с някаква дреболия като торта (домашната е за предпочитане) или кутия шоколадови бонбони, рисувана керамична подкова за късмет(това обаче не заменя подаръкът за купона.)

Ракът се радва, когато получи неща за дома, но такива, които ще използва само той. Добре е, ако това е нещо „лъхащо“ на уют. Спокойно може да му подарите арома-лампа, свещник, чайник или чаши. Като цяло Ракът ще се радва на всичко материално. Едва ли ще сте в състояние да разберете какво му липсва вкъщи, а и не е необходимо.

Ракът е пестелив, ще приеме с радост и двадесетата ваза, сякаш е имал намерение да си купи утре  точно такава. За Рака е важен не само подаръкът, но и това как ще му го поднесете. В никакъв случай не бива да сте припрени. Връчването на подаръка трябва да бъде съпроводено от похвално слово, в което трябва да подчертаете убедително колко ценно е присъствието в живота ви именно на този Рак. В смисъл – колко трудно щеше да ви е без него….  Вашата реч трябва да е много убедителна.  Ако Ракът реши, че е  слаба,  автоматично и вашият подарък ще се обезцени. Редът трябва да е следният:  реч, а след нея – подарък. След това поднасяте цветята, пауза, а после слагате на масата и нещо сладичко. Стъпките да не се смесват! Всеки куплет на тази „песен” си тежи на местото.

Опаковката, ако е възможно, трябва или почти да скрива съдържанието, или ясно да го очертава. Ракът трябва да оцени вашия подарък, още преди той да е попаднал в ръцете му.

Добри идеи за подарък на представители на зодия Рак: арома-лампа, свещник, чаша за кафе/ чай, сервиз за ракия, всякакви красиви авторски съдове, които ще подреди и използва в любумия си дом.

 Подаръци за Лъв (23.07 – 24.08)

За Лъва подходът е по-важен от всичко друго. Подаръкът трябва да му се поднесе церемониално, а не просто да му се връчи. Тази церемония  трябва да протече възможно най-помпозно: цветя в кошница, гостите наредени в полукръг, а Лъвът е в центъра, за предпочитане настанен в кресло като трон, който след това ще му оставите до края на вечерта.

Поздравителният адрес е желателен не само за годишнини. Картичката трябва да е голяма и луксозна, а подаръкът трябва да бъде опакован в красива хартия с огромна бутониера. Дори това да е общ празник, например Нова година, подаръкът за Лъва трябва да му се поднесе с най-голяма тържественост. За него най-подходящи са предметите за отдих (Лъвът не е роден да се труди). Но  трябва да помним, че той не харесва безличните цветове, а предпочита ярките и жизнерадостните.

Лъвът ще се зарадва на всяко произведение на изкуството, ценител на което обикновено е той. Лъвиците никога няма да се наситят на бижута, но не някаква обикновена бижутерия, а на авторски, ръчни „нещица”, които отговарят на  лъвския статут. Вземете под внимание вкусовете на Лъва. Фината и деликатна, но скучновата за неизкушения Лъв творба, няма да учести сърдечния му ритъм.

Неговият стил е „а-ла-Луи XIV“. Яркост, пищност, злато, или поне позлата. Не забравяйте в ъгъла, но на видно място, да гравирате инициалите му. Лъвът е много горд с името си. Подарете му каквато и да е дреболия, която носи неговото име, и Лъвът ще бъда безкрайно щастлив, а вашият подарък ще намери пристан в най-видното място на неговия дом.

Добри идеи за подарък на представители на зодия Лъв: авторско бижу, икона, картина в ярки цветове, ръчна керамика в по-ярки цветове, тефтер с метални или дървени корици и с лично послание, арома-лампа и етерични масла.

 Подаръци за Дева (24.08 – 23.09)

Девата много се обижда, когато споменават за нейната дребнавост. И когато става дума за подаръци, смята че всеки се стреми да й поднесе някаква дреболия.  Девата очаква не дребни, а практични неща. Купете й домашна техника, която ще улесни ежедневните й неблагодарни задачи: кухненски комбайн, прахосмукачка или добре оборудвана кухня.

Ако е нещо дребно, то нека и то да е и практично: комплект ръчни авторски чаши за кафе, а към него каничка за мляко или захарница. Чайник за кухнята също ще свърши работа, но гледайте цветово и стилово да отговаря на интериора на стаята. Например ако е наблегнато на черно-бялата комбинация спокойно може да заложите на съдовете на Ралица Йовкова, които се отличават с изтънченост и модерна линия. Закупувайки за Девата свещници за подарък не забравяйте да добавите към тях и свещите, а към кафе машината приложете и някоя красива чаша. Пакетирайте подаръка внимателно, без да скъсате фабричната опаковка. Проверете гаранционния лист и инструкциите.  Девата чете инструкции дори за неща, за които знае повече от самия им изобретател. Девата не търси пищност от опаковките. Обратно, ако сметне, че опаковката е твърде скъпа, може дори да ви се накара.

Ако сте предвидили и цветя, за Девата те са повече символични, така че е възможно да се задоволите и с по-скромна китка. В случай, че подаръкът е малък, тогава цветята може да са в по-представителен букет. Опитайте се да се придържате към едно и също ценово ниво за подаръците на дадена Дева. Т.е. сумата от стойността на подаръка и цветята трябва да е една и съща всеки път. Девата не обича резките колебания, не я разочаровайте, когато тя вече е свикнала и знае какво може да очаква от вас.

Добри идеи за подарък на представители на зодия Дева: ръчни авторски чаши за кафе/ чай, в съчетание с чайник, каничка за кафе или мляко, които цветово да отговарят на жилището на Девата, свещници със свещи, икона със старателно написан сертификат с информация за автор и др.

 Подаръци за Везни (24.09 – 23.10)

Какво може да подарите на дама Везни? Какво да изберете за  жена, която е толкова умна, че умело прикрива мнението си? Мили и изящни дреболии ще са добро допълнение към тежкия (за портфейла ви), основен подарък. И към тях, разбира се, цветя. Но не някакви гладиоли, откъснати от близката леха! Отделете повече време и пари, ако все още са ви останали, за да оформите красив букет. Но не прекалявайте и не задушавайте китката в хартии и панделки, все пак тя е предназначена да подчертае  вниманието към вашата дама.

Никога не се ограничавайте до един подарък. Везните бързо охладняват, така че трябва да отворите „ковчежетата” постепенно,  за да поддържате интереса у дамата. Идеалното решение е да вложите в подаръка не само пари, но и време, тогава Везната ще приеме този ден като истински празник. На сутринта я събудете с аромата на любимото й кафе с най-пресните кроасани. Обсипете я с цветя (букетът не се брои).  За вечерта организирайте  интимна вечеря или официален прием.

Мъжете Везни са същите естети като жените. За това, подаръкът им трябва да бъде изящен и, ако е възможно, стоплящ душата. И, разбира се – красиво декориран. Опаковката не е толкова важна, колкото самия подарък. За мъжа Везни подхождат сувенири от арт-магазини. Например, дневник в изящна подвързия или красив калиграфски комплект, най-добре с лично послание. Костюмът, иглите за вратовръзки или самата вратовръзка също ще свършат отлична работа, стига да са фина работа. Мъжът Везни обича подаръци, които му напомнят за любимия човек. Те трябва да изглеждат като нещо неутрално, но с намек, който се разбира само от двамата. Това харесват и жените от зодията.

Трудно нещо е да избираш подарък за мъжете Везни, които разбират жените, повече от всички други господа. Каквото и да е, трябва да вложите душата си в подарък, иначе рискувате да се провалите. А ако дарът е с красиво „инкрустирано“ лично послание подаръка ще бъде оценен по достойнство.

ИЗТОЧНИК: bgartgallery


image0 (9K)