Какъв е казусът с подземния паркинг зад Универсалния магазин

На днешното заседание на Общинския съвет в Стара Загора, последно за 2019 година, се повдигна и въпросът с намиращия се подземен паркинг под терена на изток от съборения Стар съвет и зад Универсалния магазин.

Как с построяването на Универсалния магазин Стара Загора се сдоби и с подземен паркинг?

„Темата е сериозна. Опитваме се да придобием съоръжението, защото то е в тежко състояние. Има изготвена експертиза, консруктивно нещата не са добри. Това, което стана ясно е, че ремонтът е непосилна задача за собствениците“, коментира кметът Живко Тодоров.

„Цената, която към момента ни дават за откупуване, е твърде висока. Затова предлагаме в рамките на този общински съвет, в комисията по общинска собственост да започнат разговори и да се търсят варианти, защото се вижда, че няма да бъде укрепено мястото от страна на собственика“, уточни още кметът. Той допълни, че администрацията има готовност и с остойностен план.

Общинският съвет учреди право на строеж на мястото на “Стария градски съвет”

„Трябва да гарантираме приходната част на бюджета за следващата година. При подкрепата днес, средствата ще бъдат заложени в програмата за 2020 г., тъй като се отвори сериозен процент за дофинансиране на дейностите по чистота, а ще имаме нужда от приходи за инвестиционна програма, отговаряща на нуждите на хората“, даде разяснения Тодоров.

Гласуваха: Няма да се увеличава “такса смет”


image0 (9K)